AP'nin Türkiye'ye Serbest Vize Şartları

AP Dışişleri Komitesi Türkiye'ye gelerek bazı özel taleplerini açıkladı. Bunların içerisinde "Doğu Akdeniz, kayyum ve Kavala ile Demirtaş'ın tutuklulukları" konuları yer aldı.

26.02.2020-11:07 - (Son Güncelleme: 26.02.2020-12:55) AP'nin Türkiye'ye Serbest Vize Şartları

Türkiye'nin terörle mücadelesi ve Doğu Akdeniz'deki faaliyetleri, Avrupa'da rahatsızlık yaratmayı sürdürüyor.

Her fırsat bulduğunda Türkiye'nin iç işlerinde aldığı kararları boykot eden Avrupa, bu çalışmaların sona ermesi için bazı tehditler ve koşullar öne sürüyor.

Bu boyutta Avrupa Parlamentosu Dışişleri Komitesi 2020 senesinin ilk ziyareti Türkiye'ye oldu.

Kurul, Ankara'da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM Dışişleri ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu mensupları, Adalet Bakanlığı sorumluları, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kayyum atanarak vazifesinden alınan eski Mardin Belediye Başkanı Ahmet Türk ve gazetecilerle görüşme yaptı.

Avrupa Parlamentosu Dışişleri Komitesi Türkiye'ye bazı isteklerini iletti.

"DOĞU AKDENİZ'DEN VAZGEÇİN VİZEYİ ALIN"

AP, Türkiye ile gümrük birliğinin güncellenmesi, Türk vatandaşlarına vize serbestliğinin temin edilmesi hususunda AB'nin ilerleme kaydedilemediğinden yakındı.

Bunun sebebinin de Kıbrıs hususunda yaşanan problemler olduğunu anımsatan AP, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de sondaj faaliyetlerini kesmek yerine beş sondaj çalışmasını yürütmeyi seçtiğine dikkat çekti.

"DEMİRTAŞ İLE KAVALA'YI SERBEST BIRAKIN"

Gezi davasından beraat ettikten hemen sonrasında 15 Temmuz soruşturması boyutunda tutuklanan Osman Kavala'yla alakalı gelişmeleri izlediğini belirten AP, Kavala ile beraber Selahattin Demirtaş'ın da serbest bırakılmasını talep etti.

AB'YE ÜYELİK İÇİN GÜVEN TAZELEĞİ

Türkiye'nin AB'ye mensup bir ülke olduğunu fakat mensupluk müzakerelerinin durduğunu anımsatan Avrupa Parlamentosu, bu hususta yapılan bütün tartışmalarda Türkiye'nin Avrupa'nın bir parçası olduğu düşüncesinin ağır bastığını belirtti. AP "Birlikte çalışmalıyız, diyalog kurmalıyız. Aramızdaki güveni yeniden tesis etmemiz gerekir" ifadesini kullandı.

KAYYUMLARI KALDIRIN

Avrupa Parlamentosu kurulu, yerine kayyum atanarak vazifeden alınan eski Mardin Belediye Başkanı Ahmet Türk'le görüşmeleriyle ilgili de bilgi aktardı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal