Ankara Metrosunda Korona Virüs Dezenfektesi

Ankara metrosunda korona virüsü salgınına tedbir amacıyla detaylı iç ve dış temizlik faaliyeti için harekete geçildi.

26.02.2020-10:24 - (Son Güncelleme: 26.02.2020-10:21) Ankara Metrosunda Korona Virüs Dezenfektesi

Ankara metrosunda korona virüsü salgınına tedbir amacıyla detaylı iç ve dış temizlik faaliyeti için harekete geçildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, virüs kaynaklı salgın hastalıkların yayılmasını tedbir almak amacıyla toplu ulaşım istasyonlarında dezenfeksiyon faaliyeti için kolları sıvadı.

Metro ve Ankaray'ın merkez istasyonu Kızılay'da gece yarısı harekete geçen Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığına bağlı birimler, istasyon giriş ve çıkışları ile iç ve dış mekanlarda derin temizlik yaptı.

Ankaralıların güvenli ve hijyenik bir şekilde yolculuk etmelerini sağlamak için hummalı bir temizlik faaliyeti uygulayan ekipler, daha sonra viral enfeksiyon ve virüslere karşı dezenfekte işlemi düzenlendi.

Faaliyetleri yerinde takip eden Ankara Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Seyfettin Aslan, tüm dünyada üst solunum yolu enfeksiyonlarının gündemde olduğu bu kış günlerinde halkın sıklıkla kullandığı alanlarda temizlik ve dezenfeksiyon işlerini bir seviye daha artırdıklarını belirtti.

Bu boyutta düzenli bir şekilde yapılan genel temizlik işlemlerine dezenfeksiyonun da eklendiğini ifade eden Aslan, "Halkımızın bu konuda içi rahat olsun. Biz günlük rutin temizlik işlemlerini bir üst seviyeye çıkardık, temizliği biraz daha detaylı yapıyoruz, dezenfeksiyonla bu temizlik işlemlerimizi kuvvetlendiriyoruz" dedi.

Sağlık İşleri Daire Başkanı Aslan, Ankaray ve metro istasyonlarıyla beraber yolcu vagonları, teleferik hatları ve EGO otobüsleri ile vatandaşın sıklıkla kullandığı Ankara Şehirler Arası Terminal İşletmesi (AŞTİ) ve Aile Yaşam Merkezlerinin de her gece düzenli bir şekilde dezenfekte edileceğini ifadelerine ekledi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal