Ankara'da Dev FETÖ Operasyonu

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, içlerinde Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığında halen vazifede yapmakta olanların da olduğu 30 asker için gözaltı kararı çıkarttı.

26.06.2018-10:30 - (Son Güncelleme: 26.06.2018-10:20) Ankara'da Dev FETÖ Operasyonu

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) dönük soruşturma çerçevesinde Sahil Güvenlik Komutanlığı ile Deniz Kuvvetleri Komutanlığında vazifeli, içlerinde muvazzafların da yer aldığı 30 kişi için gözaltı kararı çıkarıldı.

Edinilen bilgiye göre, Sahil Güvenlik Komutanlığı ile Deniz Kuvvetleri Komutanlığında vazifeli bazı subayların FETÖ mensubu olduğunun belirlenmesinin sonrasında, daha önce başlatılan soruşturma çerçevesinde içlerinde muvazzaf askerlerin de yer aldığı 30 kişi için gözaltı kararı verildi.

Bu kişiler içinde Sahil Güvenlik Komutanlığı Özel Kalem Müdürü olarak vazife yapan bir binbaşının da olduğu bildirildi.

Aynı soruşturma çerçevesinde hakkında gözaltı kararı çıkanlar içinde Deniz Kuvvetleri Komutanlığındaki FETÖ örgütlenmesi içerisinde faaliyet gösterdiği tespit edilen 13 "mahrem imam" da var.

Şüpheliler içinde daha önceki operasyonlarda etkin pişmanlıktan faydalananların ifade ve teşhisleri ile FETÖ temasları çerçevesinde gözaltı kararı çıkarıldığı, bunlardan 8 tanesinin halen yurt dışında olduğu tespit edildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şubesi birimlerince gözaltı kararlarının sonrasında Ankara, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Balıkesir ve Artvin'de eş zamanlı operasyon yapıldı.

JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI'NA OPERASYON

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması çerçevesinde, Jandarma Genel Komutanlığında halen vazife yapan 6 astsubay için gözaltı kararı verildi.

Başsavcılık tarafından gerçekleştirilen açıklamada, Jandarma Genel Komutanlığı çalışanlarına dair daha önce gerçekleştirilen operasyonlarda etkin pişmanlık hükümlerinden faydalananların ifade ve teşhis işlemleri neticesinde FETÖ silahlı terör örgütüyle temasları belirlenen ve hali hazırda vazifede olan 6 astsubay için gözaltı kararı verildiği açıklandı.

Açıklamada, gözaltı işlemlerinin devam ettiği kaydedildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal