Ankara, Uluslararası Suriyeli Mülteciler Atölyesine Ev Sahipliği Yaptı

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde düzenlenen organizasyona uluslararası kuruluşların yetkilileri katıldı.

08.11.2018-11:16 - (Son Güncelleme: 08.11.2018-11:12) Ankara, Uluslararası Suriyeli Mülteciler Atölyesine Ev Sahipliği Yaptı

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde düzenlenen organizasyona uluslararası kuruluşların yetkilileri katıldı. Göçmen ve mültecilerle çalışan çeşitli uluslararası kuruluşların yetkilileri, Suriye'nin başkenti Ankara'da düzenlenen bir çalıştayda Suriyeli mültecileri ele aldılar. “Mülteciler için küresel birleştirme” ve Suriyeli mültecilerin geleceği başlıklı atölye çalışması, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi tarafından Ankara'daki Japon Büyükelçiliği ile ortaklaşa düzenlenen bir ortak seminerin bir parçası olarak düzenlendi.

Çalıştay, AB'nin Ankara Büyükelçisi Christian Berger, Japon Uluslararası İşbirliği Ajansı Miyuki Konnai ve Washington'daki Brookings Institution'dan Kemal Kirişci olmak üzere iki konuşmacıdan oluşuyordu. Göç konularının “küresel bir çözüme ihtiyaç duyan küresel bir meydan okuma” haline geldiğinin altını çizen Christian Berger, ev sahibi, transit de dahil olmak üzere mülteci hareketi ile ilgili tüm devletlerin işbirliği ihtiyacının altını çizdi. Uluslararası toplumun önceliklerinin, ev sahibi toplumlarda göçmenlerin eğitim ve yasal işgücüne katılımı ve başlangıçta mültecilerin kendi ülkelerini terk etmelerine neden olan koşulların ortadan kaldırılması yoluyla entegre edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Kirişci, Suriyeli mültecilere yönelik insani yardımların, siyasi çözümlerin yerini alamadığını ve Suriye'ye dönüşlerinin kolaylaştırılabileceğini de vurguladı. Yetkili, resmi sektörde çalışan mültecilerin kendi ev sahiplerinin ekonomilerini desteklerken, mültecilerin kendi ülkelerine gönüllü olarak geri dönmeleri için “güvenlik derecesi” nin gerekli olduğunu da sözlerine ekledi.  Konnai, Türkiye'deki Suriyeli mültecilere yönelik Ankara ve Tokyo arasındaki işbirliğinin yanı sıra, mülteciler için eğitim ve psikososyal bakımı ve altyapı için kalkınma yardımını da içeriyordu.

Mülteciler ve göç ile ilgili en iyi uygulamaları paylaşmak amacıyla çalıştayın bulguları ve konuşmaları ilerleyen zamanlarda yayınlanacak.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal