Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Onlarca İşçiyi İşten Attı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın belediyedeki işçi kıyımı devam ediyor. Yavaş birçok işçiyi işten atarken çoğuna da baskı kurmaya devam ediyor.

04.05.2019-16:40 - (Son Güncelleme: 04.05.2019-17:53)

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı firmalarda imza tartışması sürüyor. Şirket yönetimlerini değiştirmek isteyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Genel Kurul için imza vermeyen bürokratları teker teker görevden alırken bazı bürokratlara ise baskı altında imza attırıldığı meydana çıktı.

ZULÜM YAŞANIYOR

Meydana gelenlerin sonrasında PORTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Refik Tuzcuoğlu, Ankara Adliyesi’ne giderek Ayşe Çalkan hakkında vazifeyi kötüye kullanmaktan suç duyurus yaptı. Savcılık tarafından açılan soruşturmanın sonrasında Karar Defteri Ankara Büyükşehir Belediyesinden talep edildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Yönetim Kurulu Karar Defteri’ni yargıya vermediği meydana çıkınca Tuzcuoğlu, defterin kolluk kuvvetleri marifetiyle alınması için ikinci bir suç duyurusu yaptı. Konu ile alakalı açıklama yapan Refik Tuzcuoğlu, “Ben bu yaşanan zulme dur demek için mücadele ediyorum. Ankara Büyükşehir Belediyesi şirketlerinde şimdiye dek onlarca kişi işten çıkarıldı.

Birçok bürokrat görevden alındı. Hani Mansur Yavaş işten adam atmayacaktı. Ben mücadele edince yandaş medyalarında yalan yanlış hakkımda haberler yapılıyor. Kendi yandaşlarını bir yerlere yerleştirmek için bu baskılar bu hırçınlık nedir? Belediye yönetimi istifa etmeyen devletin memuru olan bürokratlarla alakalı teftişi görevlendiriyor. Seçtiği akıl hocaları yanlış yönlendiriyorlar. Bunları kamuoyunun bilmesi gerek. Personeli işten atmak, işinde gücünde olan bürokratları görevden almak için baskı uygulamak yerine topluma vaad ettikleri sözleri hayata geçirmeye çağırıyorum Mansur Yavaş yönetimini. Su fiyatlarını düşüreceğim demişti. Konuşmadığı yer kalmadı bu hususta. Haydi buyursun ilk sözünü yerine getirsin” sözlerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal