Ambarlı Limanında 90 Kilogram Uyuşturucu Yakalandı

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerinin bayram tatilinde Ambarlı Limanı'nda düzenlediği operasyonlarda 90 kilogram kokain ele geçirdi

15.06.2019-16:00 - (Son Güncelleme: 17.06.2019-10:42)

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü'nden sağlanan üst seviyede uluslararası iş birliği neticesinde "Türkiye'ye bir konteyner içinde yüklü miktarda uyuşturucu getirileceğine" ilişkin istihbarat alındı.

Konuyla ilişkin yapılan araştırmalarda, şüpheli konteynerin Türkiye'ye gelen yabancı bayraklı bir gemide bulunduğu ve İstanbul'a getirileceği tespit edildi.

3 Haziran günü söz konusu şüpheli konteyneri taşıyan gemi Türk kara sularına girer girmez fiziki ve teknik takibe alındı.

Söz konusu konteyner tahliye edilerek x-ray taramasına gönderildi. X-ray görüntülerinde şüpheli yoğunluk belirlenmesi üzerine dedektör köpek ile birlikt fiziki arama yapıldı.

Dedektör köpeğin aşırı tepki verdiği bölgede aracın taşıdığı yükün arasında gizlenmiş 2 çantada 61,5 kilogram kokain bulundu.

28,5 KG UYUŞTURUCU BULUNDU  

Ambarlı Limanı'nda 6 Haziran gününde Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından düzenlenen bir başka aramada, şüpheli görülen bir konteynerde de 28,5 kilogram kokain ele geçirildi.

Olaylarla ilişkin başlatılan soruşturma devam ediyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal