AK Partili Hayati Yazıcı, Enis Berberoğlu'nun Tahliyesini Değerlendirdi!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tahliyesi ile alakalı açıklamalarda bulundu.

26.09.2018-11:36 - (Son Güncelleme: 26.09.2018-11:27) AK Partili Hayati Yazıcı, Enis Berberoğlu'nun Tahliyesini Değerlendirdi!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, CNN Türk televizyonlarında konuk olduğu programda CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tahliye kararıyla alakalı açıklamalar yaptı.

HDP'LİLER NEDEN SERBEST KALMADI?

"Bu Türkiye'de bir ilktir" diyen Yazıcı, "Berberoğlu ile HDP'lilerin konumu farklıdır. HDP'liler 26. yasama dönemi içinde yargılandılar ve milletvekillikleri düşürüldü. Berberoğlu'nun 26. dönem içinde yasama dokunulmazlığı kaldırılmış, yargılanması sürmüş. Yargılama sürerken yeni bir seçim yapılmış ve bu seçimde tekrar aday olarak seçilmiştir. Seçilmesi sebebi ile tekrar dokunulmazlık elde etmiştir. Bunun neticesinde de yargılanması dursun diye başvurular yapılmış ve bunun sonucunda da milletvekilliği bitene dek cezasının infazının durdurulmasına ve serbest bıraklımasına karar vermiştir" dedi.

BERBEROĞLU KARARI MECLİS'TE OKUNACAK MI?

"Berberoğlu kararı Meclis'te okunacak mı?" sorusuna da yanıt veren Yazıcı, "Anayasa'da olan bir düzenlemeye göre; seçilmeye engel bir mahkumiyetin netleşmesi durumunda mahkeme kararı Genel Kurula gelir, okunur. Fakat oylanmaz. Bu kararın okunması ile vekillik düşer. Berberoğlu'nun vaziyeti ilk kez karşılaştığımız bir olay. Bunu Meclis Başkanlık Divanı konuşacak, müzakere edecek" ifadelerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal