AK Parti'den MHP'nin Af Teklifine Yorum: Görmezden Gelemeyiz

MHP'nin Meclis'e sunduğu af teklifinin ardından AK Parti'den değerlendirme geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, "Bunu görmezden gelmemiz mümkün değil" dedi.

26.09.2018-11:10 - (Son Güncelleme: 26.09.2018-10:58) AK Parti'den MHP'nin Af Teklifine Yorum: Görmezden Gelemeyiz

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, canlı yayında açıklamalar yaptı. Yazıcı, MHP'nin af teklifi ile alakalı olarak "Çok karmaşık bir mesele, iyi irdelemeliyiz" dedi.

İşte Hayati Yazıcı'nın açıklamaları:

MHP GEREKÇELERİNİ OLUŞTURDU, MECLİS'E SUNDU

Gündemimizde af meselesi yok. MHP geride kalan seçim öncesi beyannamesinde bu hususları gündeminde getrimiş. O günden beri uygun gördüğü zamanlarda bu meseleyi dile getirdi. Nedenlerini oluşturdu ve somut biçime dönüştürdü ve Meclis'e verdiler. Ben de bunu okudum düşündüm.

"MHP'NİN TEKLİFİ AF DÜZENLEMESİ DEĞİL"

İçeriği itibarıyla bir af değil. Af düzenlemesi değil. Cezaevinde olan hükümlü ve tutukluların bunların da bir tasnif yapmak suretiyle belli özellikteki suçları kapsam harici bırakmak suretiyle infazları ile alakalı düzenleme içeren bir kanun teklifi.

"GÖRMEZDEN GELMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL"

Bu teklif özelliği itibariyle af değil derken, biz "gündemimizde af yok demiştik şimdi bu da af olmadığına göre gündemimize mi girdi" ister istemez gündemimize girmiş. Meclis'e getirmiş. Bunu görmezden gelmemiz olası değil. Cumhur ittifakı içinde yer almış partinin verdiği teklif.

"MHP'NİN 7 MADDEDEN OLUŞAN TEKLİFİNİ İRDELİYORUZ"

Bugüne dek yaşadığımız tecrübeler, var olmanın hedefi olan adalet algısını gözetmek suretiyle, vatandaş huzurunda meydana gelecek algıyı dikkate almak, çok yoğun bir biçimde terörle mücadele ederken bu ortamın özelliklerini izlemek suretiyle MHP'nin 7 maddeden meydana gelen teklifini düşünüyoruz. Cumhurbaşkanı döndüğünde bu meseleyi daha somut bir biçimde konuşacağız. Teklif üstünde biz çalışmalar gerçekleştiriyoruz.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal