AK Parti'de Seçim Takvimi Başlıyor! Gözler 4-5 Mayıs'ta

AK Parti'de, 24 Haziran'da yapılacak Milletvekili Genel Seçimi için aday belirleme süreci başladı. 5-6 Mayıs'ta 81 ilde yapılacak milletvekili aday adaylığı temayül yoklamasının ardından, aday belirleme sürecine geçilecek.

03.05.2018-10:49 - (Son Güncelleme: 09.05.2018-19:00) AK Parti'de Seçim Takvimi Başlıyor! Gözler 4-5 Mayıs'ta

ÖN ELEME 14 KOMİSYON TARAFINDAN YAPILACAK

Aday belirleme süreci kapsamında partide, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında üst komisyon ve onun altında 14 komisyon oluşturularak milletvekili aday adayları mülakata alınacak. AK Parti'de 14 genel başkan yardımcısının başkanlığında kurulacak komisyonlarda aday adaylarıyla görüşülerek, ön eleme yapılacak.

Komisyonlarda bakanlar, milletvekilleri, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeleri, kadın ve gençlik kolları başkan yardımcıları, teşkilat başkan yardımcıları, eski bakan ve milletvekilleri yer alacak.

ADAYLAR CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BAŞKANLIĞINDAKİ ÜST KOMİSYONA SUNULACAK

Ardından belirlenen isimler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığındaki üst komisyona sunulacak. Erdoğan başkanlığındaki üst komisyon, çalışmalarını tamamladıktan sonra milletvekili adayları listesi en geç 21 Mayıs'ta Yüksek Seçim Kuruluna teslim edilecek.

Aday belirleme sürecindeki takvimde, milletvekili aday adaylığı başvuru süresini uzatılması nedeniyle değişikliğe gidildi. AK Parti'deki temayül yoklamaları ise 5-6 Mayıs'ta yapılacak.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal