AK Parti'de İstanbul İçin Yıldırım Olmazsa Soylu Aday Olacak!

AK Parti'nin İstanbul adayının Binali Yıldırım olacağı günlerdir konuşuluyor. Ancak Yıldırım'ın bunu istemediği de bir gerçek. Yıldırım olmaması durumunda düşünülen isim ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu.

26.11.2018-09:53 - (Son Güncelleme: 26.11.2018-10:02)

Deniz Zeyrek, "Algılar ve gerçekler" başlığıyla paylaşılan yazısında Mart 2019'da gerçekleştirilecek yerel seçimler ile alakalı kulis yazdı. Zeyrek, ismi İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı'na adaylık için konuşulan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Binali Yıldırım'ın bunu kabul etmek istemediğini iddia etti. Zeyrek, Yıldırım'ın teklifi kabul etmemesi durumunda AK Parti'de düşünülecek ilk kişilerden birinin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olduğunu ifade etti.

"İSMİNİN KESİNLEŞMİŞ GİBİ AÇIKLANMASINDAN RAHATSIZ OLMUŞ"

"Kaynaklarım, TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın İstanbul adaylığı için gönüllü olmadığını, hatta kabul etmek istemediğini bildiriyor. Bu sebeple de kendisinin kararı beklenmeden adının kesinleşmiş gibi duyurulmasından rahatsız olmuş" diyen Zeyrek, devamında "Yarına dek Yıldırım ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni görüşmeleri gerçekleşebilir. Erdoğan'ın Yıldırım'ı ikna etme olasılığını yüksek görüyorum. Fakat çok düşük bir olasılık da olsa "beni affedin" derse, AK Parti çok kısa zaman içerisinde yeni bir İstanbul adayı bulmak mecburiyetinde kalabilir" ifadesini kullandı.

"SAYIN SOYLU VAR"

Zeyrek, şunları ifade etti:

"Kim olur" diye sordum kaynağıma. "Sayın Soylu var" cevabını verdi. Süleyman Soylu, İçişleri Bakanlığı'nı bırakmak istemiyor. Haklı da. Başarılı bir çizgisi var. Fakat Cumhurbaşkanı Erdoğan talep ederse itiraz etmez. Kaynağıma göre, MHP tabanında Yıldırım'a oy vermek istemeyecek bir taraf Soylu'ya gönül rahatlığıyla oy atabilir ve bu durum Soylu'yu avantajlı duruma getirir."

3 BÜYÜKŞEHİRDE İSMİ ÇIKMIŞTI

Süleyman Soylu hakkında Cumhurbaşkanı'nın nasıl bir karar vereceği merak konusu. Temayül yoklamasında Soylu'nun ismi İstanbul için geçmişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal