Ak Parti Uyum Yasaları Açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, uyum yasası çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ak Parti Genel Merkezinde ki kritik görüşme öncesi basın mensuplarına konuyla ilgili demeçler verdi.

19.04.2018-12:04 - (Son Güncelleme: 19.04.2018-11:55) Ak Parti Uyum Yasaları Açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, uyum yasası çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kritik görüşmesi için basın mensuplarına verdiği demeçlerde uyum yasası konusunda "Uyum yasasının çıkması için yeterli süre var. Fakat ihtiyaç duyulursa yetki KHK'sı var. Ekstra konulara gerek kalmayacağını düşünüyorum" dedi.

'AK Parti, İYİ Parti'nin seçime girmesi için düzenleme çıkaracak' iddiası

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti Genel Merkezi'nde verdiği kahvaltıya katılmadan hemen öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

'TEMİZ BİR SEÇİME GİDECEĞİZ'

Turan uyum yasası çalışmalarının yetiştirileceğini vurgulayarak şunları söyledi:

"Yeterli süre var. İhtiyaç olursa yetki KHK'sı var. Ekstra konulara gerek kalmaz diye düşünüyorum. Milletimizi temiz bir seçime götüreceğiz. Uyum yasası çalışması ile ilgili yasa gelecektir. Bazı düzenlemelere ilişkin yapmamız gerekenler var. YSK seçimle ilgili boşlukları doldurmakla mükelleftir. Büyük kongre tarihimizi parti sözcümüz açıklayacaktır. Takvim oldukça sıkışık. Değerlendirip karar vereceğiz. Eylül sonuna kadar sıkışık bir kongre yapacağız. Seçim yetkisinin hemen YSK'da olmasını istiyoruz. Bugünkü komisyonda bu konular görüşebiliriz.

BEKİR BOZDAĞ: SEÇİM 2. TURA KALMAZ, PİYASADAN BELLİ"

Bekir Bozdağ’da seçimle ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Bozdağ, "Onlar milleti aldatma formülü geliştirelim diyorlar. İkinci turda bizim adayımıza oy verirler diyorlar. Bu şark kurnazlığıdır. Seçim 2. tura kalması söz konusu değil, piyasadan belli. Anketler çok net ortadadır. Bizi sevmeyen anketlerde de aynı durum görünüyor. Danışıklı dövüş yapanlara millet izin vermeyecektir. Bu sistemin ilk uygulayıcı lideri olarak Erdoğan seçileceği kesindir. MHP ve AK Parti millete hile yapmayan partilerdir. İttifak yapılacaksa açık yapılmalı, şark kurnazlığı olmamalıdır. Ahlaklı olmalıdır. Biz biliyoruz ki, HDP ile CHP'nin oyları aynı adayda birleşecektir. İster ittifak yapsınlar, ister yapmasınlar." dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal