AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: 31 Mart'ta Milletimiz Cumhurbaşkanlığı Sistemini Onaylamıştır

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti MYK toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi. Sözcü Çelik, "31 Mart'ta milletimiz bir kez daha Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini onaylamıştır. " dedi.

10.04.2019-18:34 - (Son Güncelleme: 10.04.2019-18:22) AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: 31 Mart'ta Milletimiz Cumhurbaşkanlığı Sistemini Onaylamıştır

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu Toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleştirildi. 

DÜNYA DEMORKASİ TARİHİNE GEÇECEK BİR BAŞARIDIR

MYK toplantısının ardından basın toplantısı düzenleyen AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik AK Parti'nin 15. kez seçim kazandığını belirterek,  "Dünya demokrasi tarihine geçecek bir başarıdır bu. AK Parti 15'inci kez büyük milletimizin teveccühüne layık olarak seçimlerden birinci çıkmıştır. Demokrasi tarihinin kendi içerisinde bir takım genel geçer algıları vardır. Bunlardan bir tanesi; iktidardaki parti ya da partiler yıpranır, muhalefetteki partiler büyür. Ama belki de dünya demokrasi tarihine geçecek şekilde, sürekli iktidardaki parti olan AK Parti büyümekte, milletle bağını kopartmamaktadır." dedi.

CUMHURBAŞKANIMIZ TÜM TEŞKİLATA TALİMAT VERDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tüm teşkilatlara talimat verdiğini belirten Çelik, "Sayın Cumhurbaşkanımız, beldelerde, illerde, ilçelerde vatandaşın verdiği mesajın tam olarak anlaşılması için araştırma talimatı vermiştir. Vatandaşımızın memnun olmadığı konular hangisidir? Beklentileri ne şekildedir? Milletin ruh köküne bağlı siyasi hareket olarak siyasetimizi nasıl yönetmeliyiz? Bunun anlaşılması için bütün birimlere talimat vermiştir." diye konuştu.

SİYASETİN ÖZNESİ OLİGARŞİK GRUPLAR DEĞİL MİLLETTİR

31 Mart seçimlerinde Cumhurbaşkanlığı Sistemi'nin yeniden onaylandığını ifade eden Çelik, "31 Mart'ta milletimiz bir kez daha Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini onaylamıştır. Bazıları sistem değişikliğini rejim değişikliği gibi göstermek istediler. Yerel seçimlerde de milletimiz buna onay verdi. Sistem değişti, o sistem referandumla, genel seçimle ve yerel seçimle onaylandı. Siyasetin öznesi birtakım oligarşik gruplar değil millettir." ifadelerini kullandı.

FİLİSTİNLİLERE DÜŞMANLIK KONUSUNDA YARIŞIYORLAR

İsrail seçimlerini yakından takip ettiklerini belirten Çelik, "Neticenin Cuma günü ortaya çıkacağı söyleniyor. Yakın şekilde takip ediyoruz. Maalesef Filistinlilere düşmanlık yönünde hepsinin arasında bir yarış olduğunu görüyoruz. Filistinlilerin haklarına tecavüz eden, uluslararası hukuku ve BM kararlarını hiçe sayan yaklaşım genel kural haline gelmiştir. Netanyahu da yolsuzlukları unutturmak için Batı Şeria’daki işgali meşrulaştıracağına dair yaklaşımda bulundu." dedi.

AİHM HAKİMİ SEÇİLEN SAADET YÜKSEL'İ TEBRİK EDİYORUZ

Saadet Yüksel'in AİHM'ye seçilmesi ile ilgili de açıklamada bulunan Çelik, "Saadet Yüksel’i AİHM hakimi seçilmesini tebrik ediyoruz. Saadet hanımı kutluyoruz. İnsan hakları yargısının, yargısal aktivizm dediğimiz bir takım siyaset mülahazalardan uzak olarak icra edilmesi, dünyada referans verilen en önemli alanlardan birisi olması nedeniyle önemlidir." diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal