MHP'li Başkanın Adaylığı Düşürülünce Kozan'ın Yeni Başkanı Saadet Partili Özgan Oldu

Yüksek Seçim Kurulu, Adana'nın Kozan ilçesinde belediye başkanı seçilen MHP'li Nihat Atlı'nın başkanlığını "belediye başkanı seçilme yeterliliğine sahip olmadığı" gerekçesi ile düşürmüştü. Atlı'nın yerine seçimde en yüksek oyu alan Saadet Partili Kazın Özgan başkan olarak ilan edildi.

10.04.2019-17:56 - (Son Güncelleme: 10.04.2019-17:51) MHP'li Başkanın Adaylığı Düşürülünce Kozan'ın Yeni Başkanı Saadet Partili Özgan Oldu

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), MHP'den Kozan Belediye Başkanı olan Nihat Atlı'nın "belediye başkanı seçilme yeterliliğine sahip olmadığı"na kanaat getirdi. Karar sabıka kaydı olan Atlı'nın mennu hakların iadesi kararını süresinde verememesi sebebiyle alındı. Mazbatanın seçimde en fazla oyu alan Saadet Partili Kazım Özgan'a verilmesine karar verildi.

NE OLMUŞTU?

Adana'da MHP tarafından Kozan Belediye Başkanlığı'na aday gösterilen ve seçimi kazanan Nihat Atlı'nın başkanlığı, Saadet Partisi'nin başvurusu neticesinde İl Seçim Kurulu tarafından düşürüldü. Saadet Partisi, seçimlerde ikinci olan adayı Kazım Özgan'ın başkan olması gerektiği doğrultusunda YSK'ye talep dilekçesi sundu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal