AK Parti Listesi Açıklandıktan Sonra 4 Anket Şirketi Aynı Görüşte

AK Parti milletvekili aday listesi, seçmenin nabzını tutan araştırma şirketlerinden iyi not aldı. Uzmanlar, milletvekili aday listesinin oy oranlarını en az bir puan arttıracağı düşüncesinde birleşti.

23.05.2018-10:30 - (Son Güncelleme: 23.05.2018-10:47)

Türkiye, tarihinin en kritik iki seçimi için 24 Haziran günü oy atmaya gidecek. Türkiye’nin geleceğini değiştirecek seçimlerde yarışacak cumhurbaşkanı adaylarının ardından milletvekili adayları da kesinleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük titizlikle üzerinde çalıştığı AK Parti milletvekili aday listesi, uzmanlardan da tam puan aldı.

OLUMLU YANSIYACAK

Denge Araştırma Şirketi Başkanı Hasan Basri Yıldız, AK Parti milletvekili aday listesinin seçim sonuçlarına etkisini şu şekilde değerlendirdi:

‘’AK Parti’nin açıklanan listesi çok önemli isimlerden oluşuyor. Ben, bu listenin Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti mevcut oylarını en az bir puan yukarı çekeceğini düşünüyorum. Son referandumdaki düşüş nedeniyle bakanlar ve teşkilattın en önemli isimleri İstanbul’da aday gösterilmiş, Ankara’da milliyetçi isimler ön plana çıkartılmış. Cumhurbaşkanı Erdoğan çok kapsayıcı bir liste hazırlamış. Bu kapsayıcı listenin seçimlerde gerek kendi oyuna gerekse de AK Parti oylarına çok olumlu yansıyacaktır.’’

DEĞİŞİM TALEBİNE UYGUN

GENAR Araştırma Şirketi Başkanı İhsan Aktaş ise listenin toplam oy oranına etkisini şöyle yorumladı:

‘’AK Parti listelerine baktığımızda toplumdan gelen değişim taleplerinin dikkate alındığını görüyoruz. Titiz çalışılmış bir liste. İstanbul’a çok büyük bir önem verilmiş. Neredeyse her bölgenin ilk üç dört sırasında mevcut bakanlar ya da eski bakanlar aday gösterilmiş. Bu da Sayın Cumhurbaşkanı’nın İstanbul’a ne kadar önem verdiğini ortaya koyuyor. İstanbul’da yüzde 50+1 oy almak gerek motivasyon gerekse de prestij açısından çok büyük önem arz ediyor.’’

ŞEHİRLERE ÖZEL LİSTE

MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın büyük bir titizlikle çalıştığı listeye ilişkin şöyle konuştu:

‘’Şehirlerin politik yapısına uygun çok titiz ve çok güçlü bir liste hazırlanmış. Eski ve yeni bakanlar İstanbul’a kaydırılmış. Sayın Cumhurbaşkanı’nın İstanbul’a nasıl baktığını biliyoruz. Bu listeyle kentte verdiği önemi bir kez daha ortaya koymuş. İç Anadolu’da da daha milliyetçi bir yapı var. Ankara’da buna uygun isimler listeye alınmış. HDP’nin etkin olduğu yerlerde ise, toplumda karşılığı olan insanlar aday gösterilmiş. Eski ve yeni isimler kaynaştırılarak dinamik bir liste oluşturulmuş.’’

İSTANBUL’A BÜYÜK ÖNEM

OPTİMAR Araştırma Şirketi Başkanı Hilmi Daşdemir açıklanan AK Parti listesine dair, ‘’ Açıklanan listeye baktığımızda tabanı konsolide edecek isimler öne çıkarılmış. Ayrıca İstanbul’a da çok önem verildiği hemen görülüyor. İstanbul’daki seçmen toplam seçmenin yüzde 8 ile 10’na tekabül ediyor. Dolayısıyla İstanbul tüm partiler için çok büyük bir öneme sahip. AK Parti de bu yüzden gerek Bakanlar Kurulu’nun gerekse de teşkilatın en önemli isimlerini İstanbul’da aday göstermiş. Tek başına yüzde 50’yi hedeflen bir liste diyebiliriz” ifadelerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal