AK Parti Kritik Kanunu Meclis'e Sundu!

15 Temmuz darbe girişiminden sonra, Gülhane Askeri Tıp Akademesi (GATA) ve askeri hastaneler, Kanun Hükmünde Kararname ile Sağlık Bakanlığı'na verildi.

01.12.2018-11:46 - (Son Güncelleme: 01.12.2018-11:39) AK Parti Kritik Kanunu Meclis'e Sundu!

15 Temmuz darbe girişiminden sonra, Gülhane Askeri Tıp Akademesi (GATA) ve askeri hastaneler, Kanun Hükmünde Kararname ile Sağlık Bakanlığı'na verildi. O dönem tartışmalara sebep olan, '669 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması ve Milli Savunma Üniversitesi Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair KHK' ile, GATA'ya bağlı yükseköğretim birimleri Sağlık Bilimleri Üniversitesi; GATA'ya bağlı eğitim hastaneleri, TSK Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi ile asker hastaneleri, dispanser ve benzeri sağlık birimleri ile Jandarma Genel Komutanlığı'na ait sağlık kuruluşları, Sağlık Bakanlığı'na devredildi.

AK PARTİ KANUN TEKLİFİ VERDİ

AK Parti, askeri hastanelerin kapatılmasıyla barış halinde tıbbi becerilerini kullanamayan askeri hekimlerin, TSK'nın ihtiyaç duyduğu anlarda etkin görev alabilmeleri için Sağlık Bakanlığı ve diğer üniversitelerde görevlendirilmelerini de kapsayan kanun teklifi verdi. AK Parti milletvekilleri İbrahim Halil Fırat, Mehmet Şükrü Erdinç, Ziya Altunyaldız, Barış Aydın, Hasan Çilez, İbrahim Yurdunuseven, Yavuz Subaşı, Zafer Işık'ın imzası bulunan 'Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi', 30 Kasım tarihinde TBMM Grup Başkanlığı'na iletildi.

BASIN TOPLANTISINDA AÇIKLANDI

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş'un geçtiğimiz gün TBMM'de gerçekleştirdiği basın toplantısıyla açıkladığı 71 maddelik kanun teklifinin 10'uncu maddesi, TSK'da görev yapan uzman tabip ve sağlık sınıfı personelin, Sağlık Bakanlığı ve diğer üniversitelerde görevlendirilmelerine imkan tanıyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal