AK Parti İzmir Adayı Nihat Zeybekci, "10 Numara" İzmir Projelerini Anlattı

AK Parti'nin İzmir adayı Nihat Zeybekci, "10 Numara İzmir" projelerini tanıttı. Zeybekci yapacağı pek çok projeyi madde madde anlattı.

07.02.2019-14:25 - (Son Güncelleme: 07.02.2019-14:12) AK Parti İzmir Adayı Nihat Zeybekci, "10 Numara" İzmir Projelerini Anlattı

AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, merakla beklenen ’10 Numara İzmir’ projelerini 10 ana başlık şeklinde duyurdu. Zeybekci’nin insan odaklı projelerinde ulaşım, altyapı, sosyal, yeşili, çevreyi öne alan, istihdama, kadınlara, gençlere dönük, sanayi ve ekonomik kalkınmayı amaçlayan, muasır medeniyeti yakalayacak, akıllı şehir konseptine uygun somut projeler dikkat çekti.

Körfezin iki yakası birbirine bağlanacak

*Çanakkale- İstanbul, Ankara-Antalya otoyolları ile İzmir bir ulaşım merkezi şeklini alacak.
*İzmir’in kuzeyi ve doğu hattı arasında ikinci çevre yolu İzmir’in trafiğini ferahlatacak.
*Balçova- Çiğli arasında Karayolu ve Raylı Körfez Geçişi (İZKARAY) yapılacak. İzmir körfezinin iki yakası birbirine bağlanacak.
*Yapılacak çok sayıda alt ve üst geçitler ile İzmir trafiği ferahlayacak.

Kötü koku problemine karşı koruma planı

*Mevcut metro hattına 136 km, İZBAN hattına 70 km, tramvay hattına 18 kilometrelik ek yapılarak bu hatlar İzmir’i saracak.
*Çandarlı Kuzey Ege Limanı Projesi, Alsancak Kruvaziyer Limanı, 6 yeni Marina, Balıkçılar limanı gibi projelerle İzmir Türkiye’nin dünyaya açılan ayağı olacak.
*Serbest Bölgeler Organize Sanayi Bölgesi, Bilim ve Teknoloji ve Yazılım Vadisi, Gıda ve Tarım Teknolojileri Vadisi, Süt ve Süt Ürünleri Bölgesi İzmir’in ekonomisini hareketlendirecek.
*İzmir’in katı atık problemine çözüm bulacak Ayrıştırma, Depolama, Geri Dönüştürme ve Enerji Üretme Projesi ile bu problem tarihe karışacak.
*Körfezdeki kötü koku sorununa karşı Körfez Koruma ve Kullanma Planı faaliyete geçirilecek.
*İzmir’de çeşmelerden akan suyun içilmesi için içme suyu hattı ve ve tesisleri modern duruma gelecek. Yüksek su faturaları problemleri için 0 ile 20 ton su tüketiminde yüzde 50 indirime gidilerek sağlanacak.
*Yağmur suyunun bütünüyle kanalizasyon hatlarına verilmesinden doğan fiziki sorunlar çözülecek. Yağmur suyu hatları kentin hepsine yayılacak, kanalizasyon hatları yenilenecek. Yağmur suyu ve kanalizasyon artık birbirine karışmayacak.

8 millet bahçesi

*Akıllı Kent İzmir, Örnek Mimari Şehirler İzmir’in çehresini değiştirecek.
*İzmir’e 8 tane Millet Bahçesi inşa edilecek.
*Urla ilçesi açıklarında yer alan 6 ada üstüne yapılaşma olmadan korunacak.
*Kemeraltı ve Damlacık’ta restorasyon yapılacak, Yeşildere Vadisi ve Kadifekale Teleferik Projesi şehir turizmine katkı sağlayacak.
*Dünyanın sayılı ve Türkiye’nin en önemli arkeoloji ve medeniyetleri müzesi bölgeye kazandırılacak.
*Geliştirilen kültür projeleriyle İzmir’in önemli sanatçıları İzmir’de yetiştirilecek.
*Kent Enstitüleri ile nitelikli genç iş gücünün yetiştirilmesi sağlanacak. Gençler sağlık, turizm ve hizmet sektörünün lokomotifi olacak.

Kültürpark duvarları yıkılarak halka açılacak

*İzmir’e mevcut Atatürk Olimpiyat Stadının yerine dünyanın en modern olimpiyat stadı inşa edilecek.
*4 ve 5 yıldızlı otellerin sayısı fazlalaşacak. Termal turizm merkezleri açılacak.
*Emekli ve yaşlıların bakımı için uluslararası Geriatri Merkezi İzmir’e kazandırılacak.
*Sokak hayvanlarının korunması için hayvan zabıtası ve mobil sağlık birimleri kurulacak.
*İzmir senenin 365 günü fuar organizasyonları yapılan bir kent haline gelecek. Kültürpark’ta eski fuar alanının nostaljisi korunacak, her sene 10 gün devam eden bir uluslararası festival organizasyonu yapılacak. Duvarları yıkılarak halka açılacak.
*Kadın Eğitim, İstihdam ve İş Merkezleri; 20 bin kadına iş ve eğitim olanağı verilerek yaşamın her alanında olmaları sağlanacak.
*İzmir sınırları içinde olan bütün amatör spor kulüpleri her türlü branşta koşulsuz desteklenecek. Kulüplere profesyonel branşlarda da, yerli sporcu hassasiyeti kapsamında destek verilecek.
*Çeşme Ekrem Pakdemirli Havalimanı; havacılık sporlarında da kullanılacak ilk ve tek sivil havacılık merkezi haline getirilecek.
*Akıllı Otoparklar: Kentin en önemli problemleri arasındaki otopark yetersizliği ne karşı, geneli yer altında inşa edilecek, işlevsel, pratik yeni otopark alanlarıyla çözülecek. Otapark kapasitesi 5 sene içerisinde 80 bin araçlık potansiyele varılacak. Bütün kapalı otoparklarla, yol kenarı parklarının ilk 15 dakikası bedava olacak.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal