AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz: Bir Takım Kanunsuzluklar Oldu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz İstanbul'daki seçimlerle alakalı çok önemli açıklamalar yaptı. Yavuz bir takım kanunsuzlukların yapıldığını söyleyerek, "Bizim de bir parça kusurumuzu oldu" dedi.

17.04.2019-11:39 - (Son Güncelleme: 17.04.2019-11:40) AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz: Bir Takım Kanunsuzluklar Oldu

AK Parti, İstanbul seçimlerinin iptal edilmesi ve seçimin tekrarlanması için dün Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) olağanüstü itiraz etmişti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ve AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, parti genel merkezinde basın kuruluşlarının Ankara temsilcileri ile bir araya geldi.

"GÜN GÜN FARKIN NASIL ERİDİĞİNİ GÖSTEREBİLİRİM"

Yavuz'un burada yaptığı açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

''Yalnızca geçersiz oy sayımıyla AK Parti lehine düzeltilen oy 5 bin 594. Maddi hata düzeltimi bütün oyların sayımı ile alakalı düzeltmeler yapıldı. İstanbul'daki tüm sandıkları baz aldığımızda yalnızca yüzde 10'u sayıldı. 13 bin 908-13 bin 800'lere gün gün aradaki farkın nasıl eridiğini size ifade edebilirim.

2 Nisan'da fark 24 bine düşmüş. 5 Nisan'da 18 bine, 8 Nisan'da 15 bin kadar. Bugün itibariyle 13 binli rakamları telaffuz ediyoruz. Nasıl bu kadar oy aşağı indi. Hiçbir şey olmamış ise... Biz diyoruz ki kesinlikle bir şeyler oldu. Bizim de bir parça hatamız vardı. Ortada kanunun haricine çıkan seçim günü fark edemeyeceğimiz bir takım kanunsuz işlemler oldu diyoruz. Bir takım kanunsuzluklar oldu.''

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal