AK Parti, Adı Terörle Anılan Uludere'de Festival Düzenledi

AK Parti'nin Şırnak Uludere'de düzenlediği 1. Geleneksel Gençlik ve Huzur Festivali başladı. Festivalde halk Kürtçe ve Türkçe şarkılar eşliğinde halay çekti.

21.04.2018-17:31 - (Son Güncelleme: 21.04.2018-17:22) AK Parti, Adı Terörle Anılan Uludere'de Festival Düzenledi

AK Parti İl Başkanlığı tarafından yapılan 1. Geleneksel Gençlik ve Huzur Festivali Şırnak merkez ve ilçelerindeki halkın yoğun katılımı ile başladı.

BAYRAKLARLA DONATILDI

Şırnak'ın Uludere ilçesine Bağlı Şenoba Beledisinin Bestler Dereler eteğinde yer alan Hezil Çayı kenarında yapılan festivalde alan AK Parti ve Türk bayraklarıyla donatıldı. Festivale katılan halkın içinde Şırnak yöresine ait kıl çadırları kuruldu. Halkın Şal-şepik ve Kiraz-fistan ile rek kattığı festivale Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve il protokolünün katılması bekleniyor.

Güvenlik tedbirlerinin alındığı alanda halk Kürtçe ve Türkçe şarkılar eşliğinde halay çekti

"HUZUR FESTİVALİ"

Festivale katılan Mehmet Güngör, "Bundan önceki bu ortamlarda gerçekleştirilen festivaller maalesef dağlara gidiş festivali olarak yapılıyordu. Şu an görmüş olduğunuz 1. Geleneksel Gençlik ve Huzur Festivali tam tersine, devletimizin tesis etmiş olduğu huzur ve güven ortamında yapılıyor" dedi.

"HDP ÇOCUKLARIMIZI FESTİVAL ADI ALTINDA DAĞA GÖNDERİYORDU"

Ailesi ile beraber gençlik ve huzur festivaline gelen Hatice Atan, "Bahar ayındayız, daha önceki senelerde ne yazık ki terör örgütünün uzantısı olan HDP festivallerde çocuklarımızı ve gençlerimizi festival ismi altında dağa yolluyordu. Orada evlatlarımızı kaybediyorduk. Bu gün ne mutlu ki bize Ak Parti önderliğinde Uludere Şenoba beldemizde 1'si olan Geleneksel Gençlik ve Huzur Festivali yapılıyor. Gençlerimiz halay çekiyor. Gençlik Huzur ve barış için halay çekiyor. Ne mutlu ki bize festivale yoğun bir katılım oldu. Bizlerde ailece geldik. Bu gün dağların eteklerinde festivaller gerçekleştiriliyor. Gençlerimiz huzur ve kardeşlik le bir arada" diye konuştu.

"KARDEŞÇE BİR FESTİVAL GERÇEKLEŞTİRİYORUZ"

Gençlik ve Huzur festivaline gelenekesel Şal-Şepik kıyafetleri ile gelen Serdar Tatar, "1. Geleneksel Gençlik ve Huzur Festivaline geldik. Senelerdir Şırnak ve Şırnaklı gençliğin hasret duyduğu kardeşçe, gelenek ve kültürün olduğu festival yapıyoruz. Kendi kültürümüzle, töremizle ve gelenekesel kıyafetlerimizle festivale geldik. İnşallah bundan sonraki senelerde kardeşçe festivallerin sürmesi, Şırnak il genelinin toplandığı bu festivalde güzel bir gün geçiriyoruz. Kardeşliğin ve huzurun sürdüğü nice festivaller diliyoruz" dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal