Afrin'de Karne Heyecanı

Zeytin Dalı Operasyonu ile terörist gruplardan temizlenen Afrin'de karne heyecanı yaşandı.

17.01.2019-21:17 - (Son Güncelleme: 17.01.2019-21:10) Afrin'de Karne Heyecanı

20 Ocak 2018'de Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Afrin'e operasyon başlatılmıştı. Zeytin Dalı olarak adlandırılan operasyon sonucunda Afrin ve çevresi terörist gruplardan arındırılmıştı. Terör sebebiyle sekteye uğrayan eğitim-öğretim faaliyetleri de böylece yeniden başlayabilmişti.

Türkiye'nin destekleri ile Afrin'de yeniden faaliyete geçen okullarda 2018-2019 eğitim öğretim yılı birinci dönemin sona ermesiyle karne heyecanı yaşandı.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül, bakanlığın desteklediği Afrin İmam Hatip Lisesi karne töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti'nin bölgede barışın, huzurun ve kardeşliğin egemen olması için fedakarca çalışmaları olduğunu söyledi.

Gül, bakanlık ve Hatay Valiliğinin koordineli şekilde Afrin'deki okulların açılması için yoğun çaba sarf ettiklerini söyledi.

Afrin, 20 Ocak 2018'de başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'nda teröristlerden temizlenmişti. Terör nedeniyle sekteye uğrayan eğitim, harekatın tamamlanmasının ardından tekrar başlamıştı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal