Adil Öksüz'ün Yeğenine Verilen Ceza Belli Oldu

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) sözde "Hava Kuvvetleri Komutanlığı imamı" ve darbe girişiminin de kilit isimlerinden firari Adil Öksüz'ün yeğeni Esmaül Hüsna Öksüz, "Suçluyu kayırma" suçundan 2 yıl 1 ay hapis cezası aldı.

14.05.2019-14:19 - (Son Güncelleme: 14.05.2019-16:37)

İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 15 yıla kadar hapis istenen tutuklu sanık Esmaül Hüsna Öksüz getirildi.

Mahkeme Başkanı, önceki celse tahliyesine karar verilen sanık Öksüz hakkında savcılığın itirazı üzerine üst mahkemece yakalama kararı çıkarıldığını, yakalama kararının da nöbetçi hakimlikçe infaz edilerek 4 Mayıs 2019'da sanık Öksüz'ün tutuklanmasına karar verildiğini belirtti. Hakim, ayrıca sanık Öksüz hakkında adli kontrol kararına uymadığına ilişkin denetimli serbestlik bürosunca yazı gönderildiğini ifade etti. Sanığa ait dijital materyallere ilişkin bilirkişi raporunun da dosyaya ulaştığı, raporda herhangi bir suç unsuruna rastlanmadığının tespit olunduğu da kaydedildi. 

2 YIL 1 AY HAPİS CEZASINA ÇAPRTIRILDI  

Mahkeme heyeti, sanık hakkında "Silahlı terör örgütüne üye olmak " suçundan dava açılmışsa da suçun "Suçluyu kayırma" olduğunu belirterek Öksüz hakkında önce 5 yıl hapis cezası verdi. Suçun teşebbüs aşamasında kalması ve duruşmalardaki davranışlarını dikkate alan heyet, bu cezayı 2 yıl 1 ay hapis cezasına indirdi. Heyet, sanık hakkında yurtdışına çıkış yasağı koyarak tahliyesine de hükmetti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal