84 Yaşındaki Dilencinin Üzerinden 7 Bin Lira Para Çıktı!

Diyarbakır'da zabıtaların yaptığı operasyonda yakalanan 84 yaşındaki bir dilencinin üzerinden 7 bin lira para çıktı. Yaşlı adamın çantasını da açan zabıtalar çanta da 6 bin 150 liralık üzerinde geçersizdir yazan paraları buldu.

26.09.2018-18:58 - (Son Güncelleme: 26.09.2018-18:52) 84 Yaşındaki Dilencinin Üzerinden 7 Bin Lira Para Çıktı!

Diyarbakır'da zabıta birimleri tarafından yapılan operasyonda yakalanan bir dilencinin üstünden 7 bin lira çıktı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kantar Zabıta Amirliği birimleri, şehrin ana noktalarında dilenci operasyonu yaptı. Değişik yerlerde dilenirken ele geçirilen dilenciler, Kantar Zabıta Amirliği'ne sevk edildi. Burada gerçekleştirilen üst aramasında 84 yaşındaki Selahattin A.'nın üstünden çıkan paralar zabıtaları şaşkına döndürdü. Ütünde 5, 20, 50 ve 10 liralık banknotlar şeklinde 7 bin lira çıkan Selahattin A.'ya Kabahatler Kanunu çerçevesinde 124 lira ceza verildi.

ÇANTASINDAN SAHTE PARA ÇIKTI

Üstünde 7 bin lira çıkan dilenci Selahattin A.'nın yanında olan çantasını açan zabıta birimleri ikinci bir şok geçirdi. Selahattin A.'nın çantasını boşaltan zabıtalar, üstünde geçersizdir yazılı 50 ve 100 liralık banknotlar şeklinde toplam 6 bin 150 lira sahte para yakaladı. Hemen güvenlik ekiplerine haber veren zabıta birimleri, paralara el koydu. Güvenlik ekipleri, üstünde geçersizdir yazısı yazılması sebebi ile paraların sahte olarak kabul edilemeyeceğini söyleyerek amirlikten ayrıldı. Öte taraftan Selahattin A.'nın üstünden çıkan geçersiz paraların, dilencilik yaparken aldığı bozuk paraları banknot şekline getirmek için girdiği dükkanlardan kendisine verildiği öğrenildi. Zabıta birimleri, insanların dini duygularını sömüren dilencilere para verilmemesi hususunda insanları uyardı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal