8 Şubat 2020 Hava Durumu Nasıl Olacak ?

Yapılan son yorumlara göre, Marmara'nın doğusu, İç Ege, Doğu Akdeniz, Göller Yöresi, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun yağışlı olacağı öngörülüyor.

08.02.2020-09:51 - (Son Güncelleme: 08.02.2020-09:47)  8 Şubat 2020 Hava Durumu Nasıl Olacak ?

Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve karla karışık yağmur, Doğu Akdeniz kıyı kesimlerinde yağmur ve sağanak, yağış alan kalan bölgelerde kar şeklinde gerçekleşmesi ögnörülen yağışların; Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Sakarya ve Ordu çevrelerinde kuvvetli ve zaman zaman yoğun kar yağışı halinde olması tahmin ediliyor. Marmara ile iç ve doğu kısımlarda buzlanma ve don olayı meydana gelmesi bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kısımları ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ riski olmaktadır.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden gelen verilere göre, hava sıcaklığının ülke genelinde düşerek mevsim normal şartlarının altında ilerleyeceği öngörülüyor. Rüzgarın ise genellikle kuzeyli istikametlerden hafif yer yer orta şiddette, İç Ege, İç Anadolu'nun güneyi, Akdeniz'in iç kısımları ile Doğu Anadolu'nun batısında kuzey ve kuzeybatı istikametinden şiddetli ve yer yer fırtına (50-80 km/sa), Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda güney ve güneybatı istikametlerinden fırtına (70-100 km/sa) halinde esmesi tahmin ediliyor

Bazı illerimiz için hava tahminleri:

Ankara: Çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif kar yağışlı eksi 2
İstanbul: Çok bulutlu ve kar yağışlı 3
İzmir: Parçalı ve çok bulutlu 6
Diyarbakır: Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu 6
Erzurum: Çok bulutlu ve kar yağışlı eksi 3
Adana: Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 9
Trabzon: Çok bulutlu ve yoğun kar yağışlı 3
Antalya: Parçalı ve çok bulutlu 11
Samsun: Çok bulutlu ve kar yağışlı 3

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal