Meteorolojiden Uyarı: Kar Yağışı ve Çığ Tehlikesi

Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Sakarya ve Ordu etraflarında bugün şiddetli ve zaman zaman yoğun kar yağışı bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kısımları ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi mevcut.

08.02.2020-09:05 - (Son Güncelleme: 08.02.2020-08:46) Meteorolojiden Uyarı: Kar Yağışı ve Çığ Tehlikesi

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden gelen bildiriye göre, bugün Marmara'nın doğusu, İç Ege, Doğu Akdeniz, Göller Yöresi, İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun yağışlı geçeceği öngörülüyor.

Yağışların, Doğu Akdeniz kıyı kısımlarında yağmur ve sağanak, Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve karla karışık yağmur, yağış alan diğer bölgelerde kar olması tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz Bölgesi, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Sakarya ve Ordu etraflarında yağışların kuvvetli ve zaman zaman yoğun kar olması öngörülüyor.

Marmara ile iç ve doğu kısımlarda buzlanma ve don olayı gerçekleşeceği bekleniyor.

Doğu Karadeniz'in iç kısımları ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ riski bulunuyor.

Hava sıcaklığı ülkenin her yerinde düşerek mevsim normallerinin altında ilerleyecek.

Rüzgarın, İç Ege, İç Anadolu'nun güneyi, Akdeniz'in iç kısımları ile Doğu Anadolu'nun batısında kuzey ve kuzeybatı yönlerden şiddetli ve fırtına, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden fırtına biçiminde olması tahmin ediliyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal