5 İlde Doğal Sit Alanı Kararları Resmi Gazete'de Yayınlandı

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı kararları Resmi Gazete'de yayımlandı

05.07.2019-09:49 - (Son Güncelleme: 05.07.2019-10:23)

Verilen kararlarda Adana, Bitlis, Hakkari, Mersin ve Van'daki doğal sit alanı kapsamına giren bazı yerlerin harita ve krokileri ile sınır ve koordinatları paylaşıldı.

Karar doğrultusunda, Adana'nın Karataş ve Yumurtalık ilçeleri sınırları içinde yer alan Yumurtalık Lagünü, Mersin'in Gülnar ilçesindeki Ilısu Şelalesi, Van'ın Tuşba ilçesinde yer alan Çarpanak ve Adır adaları ile Gevaş ilçesindeki Akdamar Adası'nın "kesin korunacak hassas alan" olarak tescil ve ilan edilmesne karar verildi.

Bitlis'in Adilcevaz bölgesinde bulunan Aygır Gölü ile Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yer alan Cilo Sat Buzulları'nın, potansiyel doğal sit alanı dahiline giren alanları "kesin korunacak hassas alan" olarak tescil edildi.

Diğer yandan, Cumhurbaşkanı Kararı ile İstanbul'un Pendik ilçesi Kurtköy Mahallesi'nde yer alan Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nin (Teknopark İstanbul-2) sınır ve koordinatları değiştirildi. Yeni koordinat ve krokiler Resmi Gazete'de yayınlandı. Adana, Bitlis, Hakkari, Mersin ve Van'daki doğal sit alanı kapsamına giren bazı yerler "kesin korunacak hassas alan" olarak tescil ve ilan edildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal