45 Yaşında Zabıta, 16 Gün Sonra da Müdür Oldu! Sayıştay Soruşturma Açtı!

Erzurum'da önce belediyeye girip sonra zabıta olan ve 16 gün sonra da Büyükşehir Belediyesinin Protokol Müdürlüğü'ne terfi eden Mahmut Bektaş hakkında Sayıştay soruşturma açtı.

02.11.2018-11:20 - (Son Güncelleme: 02.11.2018-11:13) 45 Yaşında Zabıta, 16 Gün Sonra da Müdür Oldu! Sayıştay Soruşturma Açtı!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi'ne girmesinin 16 gün ardından 45 yaşında zabıta olan Mahmut Bektaş'ın daha sonra protokol müdürlüğüne terfi ettirilmesi Sayıştay'ın dikkatini çekti.

Eski AK Parti İstanbul Milletvekili olan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in erkek kardeşinin kayın biraderi olan Mahmut Bektaş, 10 Mayıs 2014'te Erzurum Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü kadrosuna açıktan alındı.

45 YAŞINDA ZABITA YAPILDI

Atandığı günlerde 45 yaşında olan Bektaş, 16 gün sonra da kanunda "25 yaşını doldurmamış olma" koşulu dikkate alınmadan zabıta oldu. Mahmut Bektaş, bu vazifeyi yapmadan Büyükşehir Belediyesinin Protokol Müdürlüğü'ne terfi etti.

Sayıştay, fiilen zabıtalık yapmamasına karşın Bektaş'a, zabıtalara ödenen fazla çalışma parasının ödendiğini de tespit etti ve hem atamaları hem jet terfiyi "usulsüz" gördü.

Belediye, bu rapor ardından Sayıştay'a bir savunma verdi. Savunmada, "Genel uygulama haricine çıkılmamıştır. Zabıta memurunun belediye başkanının yanında çalışmasını engelleyen bir mevzuat bulunmuyor. Başkanlıkta görev yapan memurların vazife tanımlarını belediye başkanı yapar. Bu nedenle Mahmut Bektaş'ın vazife tanımı Protokol Müdürü olarak gerçekleştirilmiştir" denildi.

"YANLIŞLIĞIN GEREKÇESİ OLARAK GÖSTERİLEMEZ"

Sayıştay ise bu savunmayı yeterli görmedi ve "Yanlış uygulamaların varlığı, gerçekleştirilen bir yanlışlığın nedeni olarak gösterilemez. Zabıta memuru olarak 25 yaşını aştığı ve fiziksel şartları taşımadığı bilinmesine karşın gerçekleştirilen bu atamanın haklı görülmesi mümkün değil." tespitini yaptı.

İDDİALARA CEVAP VERMEDİ

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Protokol Müdürü Mahmut Bektaş, hakkında çıkan iddialara yanıt vermek istemedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal