3. Havalimanı'nın Ulaşım İhalesini Otobüs A.Ş. Kazandı!

İstanbul Yeni Havalimanı'nın ulaşım ihalesini İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin şirketi Otobüs A.Ş. kazandı. Otobüs A.Ş. 750 milyon lira civarı bir teklif yapmıştı.

27.09.2018-16:32 - (Son Güncelleme: 27.09.2018-16:26) 3. Havalimanı'nın Ulaşım İhalesini Otobüs A.Ş. Kazandı!

İstanbul Yeni Havalimanı için tekrar gerçekleştirilen toplu ulaşım ihalesini İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin şirketi Otobüs A.Ş. kazandı. İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan ihaleye 9 firma katıldı. İhaleyi 750 milyon liranın üstünde teklif verdiği belirlenen İstanbul Otobüs A.Ş. kazandı.

BEDEL 702 MİLYON TL'YE ÇIKARTILMIŞTI

29 Ekim'de ilk kısmı açılacak olan İstanbul Yeni Havalimanı'na gerçekleştirilecek olan 150 bagajlı otobüsle taşımacılık ihalesinin iptal edilmesi ardından yeni ihalenin 27 Eylül'de gerçekleştirilmesi kararlaştırılmıştı. 4 Eylül'de gerçekleştirilen ihalede tahmin edilen tutar 468 milyonken yeni ihalede tahmin edilen tutar 702 milyon TL'ye çıkmıştı.

SÖZLEŞME BEDELİ 5 AYA EŞİT ŞEKİLDE BÖLÜNEREK ÖDENECEK

İhale ardından, sözleşme tutarının tam elektronik bilet karşılığının yüzde 20'lik kesiminin parasal bedeli sözleşme imzalandığı tarihi izleyen aydan başlamak üzere 5 aya eşit biçimde bölünerek verilecek. Yüzde 80'lik kısmı da 120 aya eşit biçimde bölünerek verilecek.

6 YAŞINA KADAR OLAN ÇOCUKLARDAN ÜCRET ALINMAYACAK

Bagajlı lüks taşımacılık gerçekleştirilecek olan günde 75 bin yolcu taşıması beklenen otobüs hatlarından mesafesine oranla şartname gereği 12 ile 30 TL arasında ücret alınacak. İşletmeci 6 yaşına dek olan çocuklardan ise ücret alamayacak.

EN PAHALI HAT PENDİK

En çok aracın konulacağı yer ise 50 kilometrelik Yenikapı-Sirkeci hattı olacak. 11 dakikada bir aracın kalkacağı hatta 23 araç hizmet sağlayacak. Bu hattın bedeli ise 18 TL olacak. En pahalı ve en uzak hat ise Pendik ilçesinden hareket edecek. Bu hatta ise 5 araçla sefer yapılacak. 93 kilometrelik Pendik hattının fiyatı ise 30 TL olacak.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal