TBMM Başkanı Yıldırım'dan Af Açıklaması: Kapılar Kapanmadı!

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, MHP'nin verdiği af teklifi ile alakalı açıklamalar yaptı. Yıldırım, "Afla alakalı Sayın Cumhurbaşkanımız kapıları bu defa kapatmış gibi durmuyor" dedi.

27.09.2018-16:12 - (Son Güncelleme: 27.09.2018-16:04) TBMM Başkanı Yıldırım'dan Af Açıklaması: Kapılar Kapanmadı!

Özbekistan dönüşü gazetecilerin sorularını cevaplayan TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Türkiye-ABD ilişkilerini ve MHP'nin af teklifi ile alakalı açıklamalar yaptı. Yıldırım, ABD'nin Türkiye'yi kazanması için yapması lazım olan "3 hamle" olduğunu ifade etti. Son dönemdeki ekonomik gelişmeler için "Bir problem yaşadığımız gizli değil" diyen Yıldırım MHP'nin af teklifi için "Cumhurbaşkanımız kapıları bu defa kapatmış gibi durmuyor. Belki bazı düzeltmelerle yeni bir biçim verilip yol alınabilir." dedi.

MHP'NİN AF TEKLİFİ

''Milliyetçi Hareket Partisi'nin af teklifi, düşünceniz nedir?'' sorusuna Binali Yıldırım şu şekilde yanıt verdi:

''Doğrusu benim Meclis Başkanı olarak gerçekleştireceğim; Meclis'e gelen bu af teklifini diğer yasa teklifleri gibi alakalı komisyonlara sevk etmek. Ondan sonrası partilerin kararıdır. İşte müzakere yapılacak, uzlaşılacak veya uzlaşılmayacak, bir biçimde iş bir noktaya gelecek. Yani ayrıntılarına girdikçe belki bazı düzenlemelerle yeni bir bçim verilip yol alınabilir. Bunlar bütünüyle varsayımlar.''

"CUMHURBAŞKANIMIZ KAPILARI KAPATMIŞ GÖZÜKMÜYOR"

Yıldırım, ''Afla alakalı Sayın Cumhurbaşkanımız kapıları bu defa kapatmış gibi durmuyor. Biliyorsunuz geçmişte gerçekleştirilen aflarda çerçeve çok genişlemiş. Çok kapsamlı olunca kamu vicdanı rahatsız olmuş, beklenen yarar sağlanamamış. Burada belki bu ayrıntılara çok daha dikkat etmekte fayda var. İşte organize suçlar, şunlar-bunlar, yani onların hudutu nereden çekilecek, onlara bakmak lazım.'' diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal