24 Haziran Seçiminde Pusula Nasıl Olacak

AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş, cumhurbaşkanlığı oy pusulasının nasıl olacağı hakkında detaylı bilgi verdi.

20.04.2018-13:04 - (Son Güncelleme: 20.04.2018-15:29)

Habertürk TV'de canlı yayına katılan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, 24 Haziran seçiminde kullanılacak oy pusulayla ilgili ayrıntıları anlattı. Mustafa Elitaş, "Sandık kurulu 2 pusula verecek. 2'sine mühür basacağız. Cumhurbaşkanlığı oy pusulasında adayların ismi, resmi ve mühür yeri olacak. İttifak adı yer almayacak. İki pusula aynı zarfa atılacak’’ diye açıkladı.

PUSULADAKİ AYRINTILARI

Mustafa Elitaş, "2 oy pusulası var. Cumhurbaşkanı ve Milletvekilliği pusulası. İttifak Milletvekili pusulasında olacak. Cumhurbaşkanı adaylarını partiler zaten açıkladı. Cumhurbaşkanlığına aday olmak için kriterler ortada. Ya 100 bin imza toplayacaksınız ya da 20 milletvekilinin imzası ile aday olarak gösterileceksiniz. Cumhurbaşkanlığı oy pusulasında sadece aday kişinin ismi yer alacak. Siyasi partiler çıkacak diyecek ki ben Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekliyorum diyecek. Halkı yöneltecek. İttifak milletvekilliği için yapılan düzenlemedir. Cumhurbaşkanının seçileceği pusulada adayın ismi, resmi ve mühür yeri olacak. İttifak adı yer almayacak, aday ismi yer alacak. " şeklinde bilgi verdi.

İYİ PARTİ SORUSU: BİZİM DEĞİL YSK'NIN İŞİ

İYİ Parti'nin erken seçime girmesinin önünde beyis var mı sorusu üzerine Elitaş, "Seçim kanunu belli. Bu bizim meselemiz değil, YSK'nın işi" diye cevap verdi.

"KAÇ ADAY OLUR?"

Seçimde kaç aday olur sorusuna cevap veren Elitaş, "100 bin imzayı kim toplarsa aday olabilir. MHP'nin adayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'dır. HSP başka bir aday çıkarma hakkına sahiptir. Geri kalan 96 parti bir araya gelse yüzde 5 oy yapmadığına göre aday çıkaramaz, ancak 100 bin imza ile çıkarır. Bilindiği üzere parti milletvekilliği seçimlerine bir başka partinin gölgesi altında girebilir fakat 100 bin imza toplayarak cumhurbaşkanı adayı çıkarabilir. CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu olmalıdır. Merdivene ters binmez ise aday olacaktır. Siyaset cesaret işidir. Devlet Bahçeli, Türkiye'nin geleceği için Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğindeki yeni yönetim sistemini destekleyen bir milli duruş gösterdi’’ dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal