15 Temmuz Ana Davası Karar Açıklandı

4’ü general olan 12 sanık için ağırlaştırılmış müebbet

17.04.2018-14:57 - (Son Güncelleme: 17.04.2018-16:07) 15 Temmuz Ana Davası Karar Açıklandı

İstanbul'daki ana darbe davasında aralarında 4 generalin de bulunduğu 12 sanık hakkında "Anayasayı ihlal" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldığı bilgisi geldi. 

15 Temmuz darbe girişiminde sırasında İstanbul'daki eylemleri organize ettiği iddiasıyla yargılanan ‘Yurtta Sulh Konseyi' üyelerinin de aralarında bulunduğu 12 sanık hakkında "anayasayı ihlal" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesi kararlaştırıldı

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin İstanbul'daki ana davada karar az evvel verildi. Kaynaklardan haber merkezlerine aktarılan haberlere göre 15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul'da yapılan eylemleri organize ettiği iddiası ile yargılanan ‘Yurtta Sulh Konseyi' üyelerinin de aralarında bulunduğu 12 sanık çıkarıldıkları mahkeme tarafından anayasayı ihlal suçu işlemekten ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

5 sanık ise “nitelikli kasten öldürmeye azmettirme” suçundan 87'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

15 Temmuz 2016

Türkiye 15 Temmuz 2016'da Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu bazı generallerin ve askeri personelin içinde olduğu darbe girişimiyle karşı karşıya kalmıştı. İhanet girişimi halkın sokağa çıkması ve TSK içindeki çoğunluğun destek vermemesi sonucu akamete uğradı. Bu cunta girişiminin verdiği bilanço ise çok ağır oldu. Türkiye'nin en uzun 48 saatinde 248 kişi şehit verildi ve 2196 vatandaş ise cuntacılar tarafından yaralandı. Türkiye, darbe girişimi karşısındaki kararlı direnişiyle dış aktörlerin oyununu bozarken İslam dünyası için de bir umut kaynağı olduğunu bir kez daha gösterdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal