DEAŞ Operasyonu Terör Timi Çökertildi

Sakarya'da, DEAŞ'a yönelik operasyonda örgütün Irak'ta faaliyet sürdüren infaz timi üyesi oldukları iddia edilen 4 kişi ele geçirildi.

17.04.2018-15:54 - (Son Güncelleme: 17.04.2018-15:32) DEAŞ Operasyonu Terör Timi Çökertildi

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın terör örgütü DEAŞ'a yönelik yürüttüğü soruşturmalar kapsamında bir süredir aranan 4 kişinin yeri tespit edildi.

 EŞ ZAMANLI OPERASYON YAPILDI

Sakarya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından, Irak'ta infaz eylemleri yürüten infaz timi üyesi olduğu iddia edilen 2'si Irak, 2'si ise Suriye uyruklu olan şüphelileri yakalamak için eş zamanlı operasyonlar düzenledi bilgisi geldi.

3'ü erkek 1'i kadın 4 kişi Sakarya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı.

İSTANBULDA’DA OPERASYON YAPILMIŞTI

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a ilişkin yapılan operasyonda, 77'si yabancı uyruklu 82 kişi gözaltına alınmıştı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, DEAŞ terör örgütü adına faaliyet gerçekleştiren, Suriye ile Irak'taki çatışma bölgelerine giden ve şehirde eylem hazırlığında olduğu tespit edilen şüphelilerin yakalanması için harekete geçmişti.

Söz konusu çalışma doğrultusunda, 10 ilçede 16 adrese eş zamanlı operasyon gerçekleştiren ekipler, 77'si yabancı uyruklu 82 şüpheliyi gözaltına almıştı.

Adreslere yapılan baskınlarda pek çok dijital malzeme ve örgütsel doküman bulunduğu saptanmış ve örgüt üyeleri sağlık kontrolünün yapılmasının ardından tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderilmişti.

DEAŞ’IN MEDYA SORUMLUDA KOCAELİ’DE YAKALANMIŞTI

Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, DEAŞ'lı Abdulbasit Abdulaziz Hammud'un, Suriye'nin Halep kentinden kaçak yollarla Hatay'a geldiğini ardından Gaziantep'e geçtiğini, buradan da Kocaeli'nin Derince ilçesine ulaştığını belirlemişti. DEAŞ'lı Hammud, jandarmanın operasyonuyla gözaltına alındı. Abdulbasit Abdulaziz Hammud'un 4 yıl önce terör örgütü DEAŞ'a katıldığı, örgüt içinde 'medya sorumlusu' olarak görev aldığı, örgütün eylem ve faaliyetlerini kamera ile kayda alarak, internette yayınladığı, Derince'de ise kendisine görev verilene kadar 'ölü hücre' olarak bekleyeceği tespit edilmişti

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal