120 Nüfuslu Köydeki Şehit Cenazesine 5 Bin Kişi Katıldı

Hakkari'de şehit düşen Er Cumali Sarıtaş'ın cenaze töreni memleketi Afyonkarahisar'da düzenlendi. 120 nüfuslu köyde törene yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

11.04.2018-18:51 - (Son Güncelleme: 11.04.2018-18:45) 120 Nüfuslu Köydeki Şehit Cenazesine 5 Bin Kişi Katıldı

Hakkari'de nöbet esnasında düşerek şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Cumali Sarıtaş'ın (28) naaşı, memleketi Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde toprağa defnedildi. 120 nüfuslu Balcam köyündeki törene içlerinde Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın da yer aldığı yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Törende oğlunun tabutuna sarılan Emine Sarıtaş, "Beni yaktın oğlum, ben sensiz ne yaparım?" diye ağıt yaktı.

Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde, nöbet esnasında mevzide ayağının kayması neticesinde düşerek şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Cumali Sarıtaş için memleketi Emirdağ ilçesine bağlı Balcam köyünde cenaze töreni gerçekleştirildi. Şehidin babası Arif Sarıtaş ile annesi Emine Sarıtaş'ın yaşadığı eve ve köye Türk bayrakları asıldı. Köyde devamlı dualar okunurken, metanetini korumaya uğraşan şehidin babası Arif Sarıtaş cenaze gelmeden önce taziyeleri kabul etti. 5 kardeşin ortancası olan şehidin, en küçük kardeşi Songül Sarıtaş ise cenaze töreninin gerçekleştirileceği alana 112 birimleri tarafından sedyede götürüldü. Songül Sarıtaş, elinde ağabeyinin fotoğrafını taşıdı.

Cumali Sarıtaş için köy meydanında cenaze töreni yapıldı. Törene, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Ak Parti Afyonkarahisar milletvekilleri Ali Özkaya ve Hatice Dudu Özkal, MHP Milletvekili Mehmet Parsak da katıldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal