Burdur'da Define Arayan Şüpheliler İş Makinesiyle Kazı Yaptı

Burdur'da define bulmak için kazı yapan şüpheliler ilginç bir yönteme başvurdu. 1. derece sit alanında kazı yapan defineciler TIR sırtında iş makinesi getirdi.

11.04.2018-18:26 - (Son Güncelleme: 11.04.2018-18:18) Burdur'da Define Arayan Şüpheliler İş Makinesiyle Kazı Yaptı

Defineciler Burdur'da çığır açtı, sanki tünel açar gibi TIR sırtına yükleyip getirdikleri iş makinesiyle kazı yaptıkları esnada yakalandı. Kaçak kazı operasyonu yapılan iki alandan biri, 1'inci Derece Sit Alanı olan bir höyüktü. Definecilerin burada kazdığı 30 metre uzunluğundaki tünel gün yüzüne çıkarıldı.

Burdur İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı birimler Bucak ilçesine bağlı Kuyubaşı Köyünde iş makinesiyle kaçak kazı yapılacağı ihbarı üzerine araştırma başlattı. Kuyubaşı Köyüne operasyon yapan birimler, M.D., S.A., T.D., A.A., H.T. ve A.E.'yi izinsiz kazı yaparken kıskıvrak yakaladı. Şüphelilerle birlikte iş makinesi ve taşıyıcısı da yakalandı.

Şehir merkezi civarındaki 1'inci Derece Sit Alanı Yassıgüme Höyüğü'nde kaçak kazı yapan B.C. ve H.C. de suçüstü ele geçirildi. Şahısların höyüğün içerisine doğru aşağı yukarı 30 metre uzunluğunda tünel kazdıkları tespit edildi. Şahıslarla beraber 5 demir boru, 16 metre hortum, demir şiş, kürek ve 2 el feneri de yakalandı.

Her iki operasyonda yakalanan aletlere el konulurken yakalanan 8 şüpheli hakkında işlem yapıldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal