Günde Kaç Adım Atmalıyız?

Sağlıklı yaşamak için yapmamız gerekenlerden biri de düzenli egzersiz yapmaktır. Sabah çok erken kalkıp işe giden ve akşam geç saatlerde eve dönen kişiler için yapılması gereken spor aktivitesi yürüyüştür. Düzenli yürüyüş yapmak sağlık için önemlidir.

27.12.2018-14:23 - (Son Güncelleme: 27.12.2018-14:13) Günde Kaç Adım Atmalıyız?

Sağlıklı yaşamak için yapmamız gerekenlerden biri de düzenli egzersiz yapmaktır. Sabah çok erken kalkıp işe giden ve akşam geç saatlerde eve dönen kişiler için yapılması gereken spor aktivitesi yürüyüştür. Düzenli yürüyüş yapmak sağlık için önemlidir. Peki günde en az kaç adım atmalıyız?

Sağlıklıysanız ve uzun yıllar sağlıklı kalmak istiyorsanız, yürüyüşü hayatınızın bir parçası haline getirmelisiniz. Çalışıyorsanız ve zamanınız yoksa bile en azından öğle aralarında yürüyüş yapmayI denemelisiniz.

YAŞLANMAYI GECİKTİRİR

Metobolizmamız günde en az 5.000 (beş bin) adım atmak üzere tasarlanmış bir yapıdadır. Aksi durumda sağlığımız açısından olumsuz durumlar oluşma ihtimali vardır. Obezite, sağlıksız beslenme, kalp rahatsızlıkları, nefes darlığı ve mide rahatsızlıkları gibi problemlerden kurtulmak için günde en az 5 bin adım atmanız gerekir. Eğer günlük adım sayınızı 7.500'e çıkarırsanız hem yaşlanmayı geciktirir hem de sağlıklı bir vücuda sahip olursunuz.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal