Tarçının Bilinmeyen Faydaları

Dünya çapında birçok mutfakta kullanılan tarçın, Cinnamomum ağaçlarının iç kabuklarından elde edilir. İçerdiği vitamin ve besinlerle birçok hastalığın tedavisinde kullanılan tarçının faydaları saymakla bitmez.

27.12.2018-12:07 - (Son Güncelleme: 27.12.2018-12:00) Tarçının Bilinmeyen Faydaları

Dünya çapında birçok mutfakta kullanılan tarçın, Cinnamomum ağaçlarının iç kabuklarından elde edilir. İçerdiği vitamin ve besinlerle birçok hastalığın tedavisinde kullanılan tarçının faydaları saymakla bitmez. İste tarçının bilinmeyen faydaları...

Hem yiyecek hem de içeceklerde sıklıkla kullandığımız tarçın, tadıyla olduğu kadar kokusuyla da etkileyicidir. Kullanım alanı çok geniş olan tarçın, son derece zengin antioksidan ve yüksek besin değeri içerir.

TARÇININ BİLİNMEYEN FAYDALARI

Tarçın, kemiklerin gelişmesinde etkili olan kalsiyumu içerir. Kemik oluşumunu destekler ve bağ dokusunu iyileştirir.

Kemik ağrılarını da iyileştirem tarçın yağını ağrıyan bölgenize masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Ayrıca anti inflamatuar özelliklere sahiptir ve kalp krizi, felç, yüksek tansiyon gibi hastalıkların  olma riskini azaltır. Tarçının en bilinen faydası kilo vermeye yardımcı olmasıdır. Tarçın, doluluk hissi yaratarak, yemek yeme isteğini azaltır. Tarçın kan şekerini dengeleyici özelliğe sahiptir ve böylece tatlı krizlerinin yaşandığı duurmlarda tüketilerek o hissi durdurur. Tarçın aynı zamanda güçlü bir antioksidan deposudur. Vücudun yaşlanma sürecini yavaşlatır. Parkinson ve Alzheimer gibi hastalıklarda pozitif etkiye sahiptir.

TARÇININ DİĞER FAYDALARI

- Bağırsak ve mide rahatsızlıklarına faydalıdır

- Kanser hücreleriyle savaşır ve çoğalmalarını önler

- Hafızayı güçlendirir ve unutkanlığa iyi gelir

- Diş ve diş etlerinde oluşan bakterileri yok eder

- Anne sütünü arttırır

- Adet sancılarını hafiletir

- Cilt sağlığı için önemlidir

- Migren ağrılarını azaltır

- Öksürük kesicidir

- Kolesterolü düşürmeye yardımcı olur

- Doğal bir koku gidericidir

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal