Günde 4 Bardak Kahve Tüketirseniz Olacaklara Çok Şaşıracaksınız!

Yoğun bir günün en özel anı şüphesiz ki kahveyle buluşulan o muhteşem an. Peki tüketirken oldukça keyif aldığınız kahvenin, günde 4 bardak içildiğinde sizi nasıl etkileyeceğini biliyor musunuz? Okuyunca çok şaşıracaksınız. Detaylar haberimizde…

26.12.2019-11:42 - (Son Güncelleme: 16.09.2021-09:29)

ABD merkezli bir deneyde 4 fareye yapılan çalışmada kahvenin çok şaşırtıcı bir özelliği ortaya çıktı. Günde 4 kahve ile olanlar oldukça şok ediciydi. Araştırma sonrası gün içerisinde tüketilen 4 bardak kahvenin, kilo alımını durdurduğu ve yağ yakımını hızlandırdığı ortaya çıktı. 

GÜNDE 4 BARDAK KAHVE TÜKETİRSENİZ OLACAKLARA ÇOK ŞAŞIRACAKSINIZ!

ABD'de Illinois Üniversitesi'nde görevli çalışmacılar, yaptıkları yeni bir araştırmada kafeinin, vücudun kanda aşırı yağ üretimini durdurduğunu ve yağ hücrelerinin normalden daha az depolanmasını sağladığını ifade etti. Neticeleri ‘The Journal of Function Food’ dergisinde yayımlanan araştırmada, bir grup fare, her gün dört fincan kahveye eşdeğer kafein tüketti, dört hafta süresince yağ ve şeker oranı yüksek karbonhidrat ağırlıklı beslendi. Çalışmacılar farelere, Latin Amerika'da yaygın bir bitkisel içecek olan, fitokimyasallar, flavonoidler ile amino asitler içeren mate çayı verdi. Mate çayının, 30 ve 300 miligram arasında (ortalama 95 miligram) kafein barındıran bir fincan demlenmiş kahve ile karşılaştırıldığında, porsiyon başına ortalama 65 ila 130 miligram kafein içerdiği kaydedildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal