Günde 1 Bardak Maden Suyu Tüketin: Faydalarına İnanamayacaksınız

Yaşamımızın baş yapıtı olan suyu günde minimum 2 litre tüketmemiz gerektiğini biliyoruz. Aynı şekilde maden suyuda sağlığımız için günde 1 defa almamız gereken bir sıvı... İşte maden suyunun faydaları...

31.01.2020-10:58 - (Son Güncelleme: 29.09.2021-13:07)

Bir mineral deposu ve aynı zamanda susuzluğu gidermek için kullanılan maden suyu bir çok yararı da beraberinde getiriyor. Günde bir bardak maden suyu içmek sağlığımıza büyük ölçüde fayda sağlıyor. Peki maden suyunun faydalar neler?

Beslenme uzmanları, kalp damarlarında herhangi bir tıkanıklık olmayan kişilerin, damarları tıkalı olmamasına rağmen hamam, banyo ve sauna gibi sıcak ortamlardaki aşırı terleme sonucunda ani kalp krizi geçirebileceği söylüyorlar. Bunun sebebinin ise magnezyum elektrolitinin eksikliği olduğunu belirtiyorlar.

Maden suyu, jeolojik ve fiziksel olarak koruma altında tutulan yeraltı sularından kuyu açılarak veya kaynaktan doldurularak elde edilmiş, çözünmüş katı madde içeriği toplam 250 ppm'den daha az olmayan sulara verilen isimdir. Çözünmüş mineral tuzları, elementler ve gaz içerirler. Maden sularını soda ile karıştırmamak gerekmektedir.

MADEN SUYUNUN FAYDALARI

-Maden suyu düzenli tüketimde kemik sağlığını geliştiriyor ve osteoporoz ani kadınlarda menopoz sonrası görülen kemik yorgunluğunu büyük ölçüde azaltıyor.

-Kalorisi olmadığından, diyet yapanlar için istenildiği kadar tüketilebilecek bir içecek.

-Magnezyum içermesi ile kas performansını koruyor. Bilim uzmanları maden suyunun, magnezyum ve potasyum içeriği sayesinde kötü kolesterolü düşürücü etkisini olduğunu söylüyor.

-Kuru ciltleri nemlendirerek fayda sağlar. Cildi nemlendirmekle kalmayıp kırışıklıkları da geciktiriyor.

-Besinleri daha hızlı ve rahat sindirmemize yardımcı olur. Özellikle ağır yemeklerden sonra tüketebileceğimiz bir içecektir.

-Prostat, kalp ve meme kanseri gibi hastalıklara karşı korur. Düzenli kullanarak bu riski en aza indirmemizi sağlar.

-Magnezyum, kalsiyum, sodyum ve potasyum özellikleri açısından oldukça zengin olan maden suyu, yaz aylarında terlemeden kaynaklı olarak kaybedilen mineralin tekrardan alınması için oldukça önemlidir.

-Kalsiyum bakımından da oldukça yararlı olan maden suyu, kemikler için de çok yararlıdır. Günlük olarak tüketeceğiniz maden suyu gün içinde ihtiyacınız olan kalsiyum ihtiyacını karşılayacaktır. Bununla birlikte hamilelikte birlikte artış gösteren mineral ihtiyacını da karşılayacak değerdedir.

MADEN SUYU HANGİ MİNERALLERİ İÇERİR?

-Maden suları yeraltında sıklıkla bulunan sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum, fosfor, kükürt ve klor başta olmak üzere demir, mangan, bakır, iyot, çinko, florür, krom, kadmiyum gibi zengin mineralleri içermektedir. Bu bakımdan insan sağlığı açısından önemli faydaları vardır.

MADEN SUYU NE KADAR TÜKETİLMELİDİR?

-Uzman kişiler, günde 2 litre kadar su ve maden suyu içilmesini önermektedir. Özellikle yaz aylarında sıvı tüketimi önerinin ötesine geçmekte, ihtiyaç halini almaktadır. Birçok mineral ile zenginleşmiş maden suları vücudun ihtiyaç duyduğu minerallere takviyede bulunur ve bu şekilde başta kemik erimesi olmak üzere birçok sağlık sorununu engeller.

MADEN SUYU KİLO VERDİRİYOR

-Havaların ısınmasıyla birlikte kilo vermek isteyen insanlar maden suyu tüketerek kilo verebilirler. Maden suyunun içerisinde sülfat, bikarbonat iyonları sayesinde vücutta bulunan yağı metabolize ederek kilo verilmesinde yardımcı olur.

-Kilo vermek için tercih edilen maden suyu sindirime de yardımcı olmaktadır. Sindirim esnasında oluşan şişlik ve kabızlık gibi sorunların geçmesine oldukça yardımcı olmaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal