Fazla Maden Suyu İçmek Zararlı mı?

Sıcaklıkların artmasıyla birlikte su kaybını önlemek için tüketilen maden suları vücuda zarar verebiliyor. Uzmanlar, özellikle sıcak havalarda artan maden suyu tüketimine dair önemli açıklamalarda bulundu. Detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz…

08.06.2020-15:41 - (Son Güncelleme: 08.06.2020-15:41) Fazla Maden Suyu İçmek Zararlı mı?

Kardiyolog Prof. Dr. Bilal Boztosun maden suyu tüketimine dair açıklamalarda bulunarak, “Bu durum tansiyonun yükselmesine yol açabileceği gibi kalp yetmezliği hastalarında vücutta sıvı birikmesine yol açabilir” dedi.

KALP KRİZİ VE FELÇ RİSKİ ARTIYOR

Özellikle sıcak havaların etkisiyle yaşanan terleme vücuttaki sıvı, tuz ve mineraller kaybının artmasına neden oluyor. Prof. Dr. Boztosun, “Vücuttaki sıvı miktarı gereğinden fazla azalırsa kanda koyulaşmaya ve pıhtı oluşmasına yol açarak kalp krizi veya felç riskini artırabilir.

Eğer kalp hastalığınız varsa aşırı sıcak hava kalp ve dolaşım sistemi üzerine ek yük getirir.

Bu yüzden aşırı sıcak havalarda kendinize dikkat etmeli ve vücuttaki sıvı kaybını telafi etmelisiniz” dedi.

SIVI KAYBINA YOL AÇIYOR

Son yıllarda popüler hale gelen detoks sularının bilimsel herhangi bir dayanağı bulunmadığının altını çizen Prof. Dr. Boztosun, “Bu suların kullanımında özünde mahsur bulunmamakla beraber ishal, baş ağrısı, vücutta sıvı kaybına yol açabileceği unutulmamalı” dedi.

Sıcak havalarda suya alternatifi olarak tüketilen içeceklerden biri olan maden suyu, kalp krizinin tetiklenmesine neden olabileceğini belirten Boztosun, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Kafein sıvı kaybının derinleşmesine yol açar ayrıca kalp hızını artırarak kalbin iş yükünü artırır. Sıcak havalarda su ve mineralleri takviye edebilmek amacıyla aşırı soda ve maden suyu içilmesi tansiyonun yükselmesine yol açabileceği gibi kalp yetmezliği hastalarında vücutta sıvı birikmesine yol açabilir.

Enerji içeceklerinin yüzde 96’ının içinde kafein bulunur ve 250 ml enerji içeceğinde 2 adet espressoya eş değer kafein bulunur. Bu içecekler kalpte çarpıntı, ellerde titreme, ritim sorunlarına hatta ani ölümlere yol açabiliyor."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal