Güncelleme yolda: iOS 16 güncellemesi ne zaman çıkacak? iOS 16 güncellemesi hangi iPhone modellerine gelecek?

Apple’ın iPhone 14 serilerini tanıtmasının ardından iOS 16 güncellemesi hakkındaki araştırmalar hızlandı. Güncellemenin ne zaman geleceği ve hangi iPhone’ların güncellemeyi alacağı araştırma listesinin başını çekiyor. Peki iOS 16 güncellemesi ne zaman çıkacak? iOS 16 güncellemesi hangi iPhone modellerine gelecek? Soruların yanıtı haberimizde...

12.09.2022-17:18 - (Son Güncelleme: 12.09.2022-17:18) Güncelleme yolda: iOS 16 güncellemesi ne zaman çıkacak? iOS 16 güncellemesi hangi iPhone modellerine gelecek?

Geçtiğimiz aylarda iOS 16 güncellemesinin geleceğini açıklayan Apple, geçtiğimiz günlerde iPhone 14 serisinin tanıtımını gerçekleştirmişti. iPhone sahibi olan binlerce kişi ise iOS 16 güncellemesinin ne zaman geleceğini ve hangi iPhone modellerinin güncellemeyi alacağını öğrenmek için internet üzerinden araştırma yapmaya devam ediyor. Peki iOS 16 güncellemesi ne zaman çıkacak? iOS 16 güncellemesi hangi iPhone modellerine gelecek?

iOS 16 güncellemesi ne zaman çıkacak?

Apple’ın en yeni iPhone güncellemesi olan iOS 16 güncellemesinin çıkışı için artık saatler kaldı. Apple’dan yapılan açıklamaya göre iOS 16 güncellemesi 12 Eylül 2022 Pazartesi günü içerisinde indirilmeye açılacak. Ertelendiği açıklanan iPadOS 16 için ise henüz bir tarih verilmedi.

iOS 16 güncellemesi

iOS 16 güncellemesi özellikleri neler?

Bugün içinde indirmeye açılacak olan iOS 16 güncellemesi ile beraber iPhone cihazlarına gelecek özellikler şu şekilde:

iMessage'ta kullanılmakta olan emoji ve gif uygulaması benzeri öğelerin yanına daha fazla sosyal ağ işlevselliği eklenmiş oldu.

Diğer taraftan iMessage kullanıcıları için gönderilen mesajı düzenleme ve geri alma özellikleri de iOS 16 işletim sistemi ile gelecek.

iOS 16 ile kilit ekranı daha kullanışlı olacak.

Ekranı açmadan birden fazla eylemi gerçekleştirme özelliği gelecek. Ayrıca kilit ekranının tamamen özelleştirilebilecek.

Ek olarak, iOS 16'da "Safety Check" isimli bir alt yapının da geleceği öğrenildi.

Genişletilmiş uyku izleme işlevleri ve ilaç takibi özelliğinin yanı sıra görsellerdeki metinleri ayrıştırabilen canlı metin özelliğinin videolarda da çalışabileceği açıklandı.

iOS 16 ile birden fazla aile üyesinin fotoğraf eklemesine ve paylaşmasına izin veren iCloud Fotoğraf Kitaplığı, haritalarda yenilikler gelecek.

Apple, artık haritalarda kişilere 15 noktaya kadar rota planlama şansı verecek.

iOS 16 güncellemesi hangi iPhone modellerine gelecek?

iOS 16 güncellemesi alacak olan iPhone modelleri şu şekilde:

iPhone XR

iPhone X

iPhone 8

iPhone 8 Plus

iPhone 13

iPhone 13 mini

iPhone 13 Pro

iPhone 13 Pro Max

iPhone 12

iPhone 12 Pro

iPhone 12 Pro Max

iPhone 11

iPhone 11 Pro

iPhone XS Max

iPhone SE ikinci nesil 

iPhone XS


Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal