Gülben Ergen'den alkış toplayan Filistin konuşması: Gazze'ye özgürlük!

Gülben Ergen, hem kurucusu hem de başkanı olduğu ''Çocuklar Gülsün Diye Derneği'' ile 50 anaokulu yaptırmıştı. Bu çabası ödüllendirilen sanatçı, törende Gazze için yaptığı konuşmayla da alkış topladı.

22.11.2023-10:34 - (Son Güncelleme: 22.11.2023-17:30)

Ünlü şarkıcı Gülben Ergen'in yaptığı müzik çalışmaları kadar, sosyal sorumluluk projeleri de dikkat çekiyor. Ergen 2010'da başlattığı ''Çocuklar Gülsün Diye'' kampanyasını devam ettirerek büyütmüş ve Çocuklar Gülsün Diye Derneği'ni kurmuştu.

Tam 12 yıldır faaliyetlerini sürdüren dernek Türkiye'de okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılmasına katkıda bulunmayı hedefliyor. Toplam 50 anaokulunu eğitime kazandıran, binlerce ihtiyaç sahibi öğrenciye oyuncak ve kırtasiye yardımı sağlayan Çocuklar Gülsün Diye Derneği ve Gülben Ergen anlamlı bir ödüle layık görüldü.

gülben ergen gazze

Dün akşam ülkenin en prestijli ödül törenlerinden 10. Golden Palm Awards'da ödüller Raffles Otel'de sahiplerini buldu. Gülben Ergen 12 senedir kurucusu ve başkanı olduğu derneği adına yaptığı çalışmalarla ödüle layık görüldü. Gülben Ergen 12 senedir kurucusu ve başkanı olduğu Çocuklar Gülsün Derneği adına yaptığı çalışmalarla kazandığı ödülü Orhan Gencebay'dan aldı.

Gazzeli çocuklar için yaptığı konuşma alkış topladı

Geceye "Gazze'ye Özgürlük" baskılı siyah elbiseyle katılan ve ödülünü Orhan Gencebay'ın elinden alan Gülben Ergen konuşmasında Gazzeli çocuklara yer verdi.

Ergen yaptığı konuşmada "Bugün Dünya Çocuk Hakları Günü. Sesimin yükselebildiği her yere sesimi duyurmak istiyorum. Gazze'de 45 günde 5 binden fazla çocuğun yaşama hakkı ellerinden alınarak, acımasızca öldürüldü. Gazze'ye dünya engel olamıyor. Kimse dur diyemiyor. Ne olur buna dur demek için biz elimizden gelenin fazlasını yapalım. Lütfen tepkimizi daha fazla gösterelim" sözlerini kaydetti.

gülben ergen gazze

Gülben Ergen kimdir?

Gülben ergen, 25 ağustos 1972 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Gülben ergen, şarkıcı olmasının yanı sıra oyunculuk da yapmıştır. 1.66 boyunda olan Gülben Ergen 60 kilo. Gülben Ergen son olarak gazeteci Erhan Çelik ile boşandı. Sanat kariyerine oyunculukla başlayan Gülben Ergen, daha sonra müzik piyasasına girmiştir. Müzik kariyerine ise assolist olarak başlamıştır. 2001 senesinde, dadı dizisinde canlandırdığı melek karakteri ile oyunculuğun zirvesine çıkmış ve Altın Kelebek Ödülleri’nde “En iyi kadın oyuncu” ödülüne sahip olmuştur. 2002 senesinde sade ve sadece albümünün çıkış şarkısı “abayı yaktım” ile müzikte büyük bir çıkış yakalamış ve Kral TV Video Müzik Ödülleri’nde “Yılın Bestesi” ödülünü almaya hak kazanmıştır. 2004 senesinde, uçacaksın albümü ile büyük bir başarı elde etmiş, seneye damgasını vurmuştur. Albüm 600.000 satış rakamıyla mü-yap’tan. Diamond ödülü almıştır. Daha sonraki çıkardığı albümlerin hepsinde de mü-yap’tan ödül almayı başarmıştır. 2009 senesinde “Giden günlerim oldu” şarkısı ile resmi Türkiye listesinde yılın en uzun süre zirvede yer alan kadın sanatçısı olmuştur. 1988 senesinde çekilen ve başrolünü Bülent Ersoy’un oynadığı biz ayrılamayız, Gülben Ergen’in ilk sinema deneyimi olmuştur. Gülben ergen, 2000’li yıllarda albümleri en çok satan 3 kadın sanatçıdan biridir. Toplam albüm satışı 2 milyon üzerine çıkmıştır.

Yaren Eryılmaz
yareneryilmaz@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal