Güçlü ve sağlıklı tırnaklar için; kolay, ekonomik ve pratik formül!

Kadınların belki de en çok şikâyet ettiği konuların başında el ve tırnak bakımı gelmektedir. Kırılgan ve zayıf tırnaklar ileriki yaşlarda sağlık problemleri de beraberinde getirmektedir. Sizlere doğal, ekonominize uygun, her yerde ulaşabileceğiniz 7 etkili yöntemi derledik. Bu yöntemleri uygulayarak tırnak sağlığınızı destekleyerek, kırılganlık sorununu geride bırakmanıza yardımcı olabilirsiniz.

07.12.2023-10:21 - (Son Güncelleme: 07.12.2023-17:24) Güçlü ve sağlıklı tırnaklar için; kolay, ekonomik ve pratik formül!

Kırılgan ve zayıf tırnaklar, estetik kaygıların ötesinde günlük yaşamı da olumsuz etkileyebilir. Doğal ve basit adımlarla kırılgan tırnaklarınıza veda etmenizi sağlayabilirsiniz.

Kış aylarının vazgeçilmez kremi: Vazelin

vaselin

Soğuk havalarda tırnaklar çatlamaya ve kurumaya daha yatkın olur. Bu yüzden vazelini özellikle kış aylarında kullanmak oldukça önemli. Tırnağınıza bir kat vazelin sürün ve pamuklu eldiven giyip gece boyunca bekletin. Sabah uyandığınızda ellerinizi yıkayın. Bu işlemi, tırnağınızın güçlendiğini görene kadar tekrarlayabilirsiniz.

Zeytinyağı ile 10 dakika masaj

zeytinyağı

Tırnaklarınıza 2 kaşık zeyinyağı ile 10 dakika masaj yapın. Zeytinyağı kalsiyum emilimine yardımcı olur ve kemik mineralizasyonunu ve kireçlenme sürecini iyileştirir.

Mutfağınızda C vitaminini ve Limonu hiç eksiltmeyin

limon

Tırnak kırılmasını önleyecek antioksidan olan C vitamini içeren limonun suyunu sıkın ve pamuklu çubukla tırnaklara uygulayın. Ardından ellerinizi ılık su ile yıkayın.

Eldiven kullanımını ihmal etmeyin

eldiven

Bulaşık yıkarken, temizlik yaparken tırnaklarınız ve elleriniz çatlayabilir. Tırnaklarınızı yıpranmadan ve kimyasal içeren sudan uzak tutmak için eldiven kullanın.

Badem yağı ve limonun harika buluşması

bademyağı

Tırnakları besleyen ve kırılmalarını önleyen antioksidanlar ve besinler içeren badem yağı karışımını deneyebilirsiniz. 1 yemek kaşığı badem yağını biraz limon suyuyla karıştırın. Ardından ellerinize ve tırnaklarınıza sürün. 2 dakika beklettikten sonra durulayın.

Her derde deva: Süt tedavisi

süt

Tırnaklarınızı, sütten alacağınız ekstra kalsiyum ile güçlendirebilirsiniz. Bunun için bir kaseye biraz ılık süt dökün ve tırnaklarınızı batırıp 5-10 dakika bekleyin. Bu karışıma isterseniz yumurta da ilave edebilirsiniz. Ayrıca bu yöntemi her gün tekrarlayabilirsiniz.

Tırnaklarınızı domates suyunda bekletin

domates suyu

Domates suyu ile kırılgan tırnakları iyileştirebilir ve dokularını güçlendirebilirsiniz. Bu yöntemi uygulamak için 2 damla biberiye yağı ve 2 yemek kaşığı domates suyunu karıştırın ve tırnaklarınızı 10 dakika boyunca bu karışımda bekletin.

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal