GSS borç affı çıkacak mı? 10 Bin TL üzeri GSS borçları silinecek mi? GSS borcu olanlar bu haberi bekliyordu

Son dakika! GSS borçları siliniyor. GSS borçları olan vatandaşlar için müjdeli haber geldi. 10 bin liraya kadar limit geldi. İşte detaylar...

13.06.2022-18:23 - (Son Güncelleme: 13.06.2022-18:23) GSS borç affı çıkacak mı? 10 Bin TL üzeri GSS borçları silinecek mi? GSS borcu olanlar bu haberi bekliyordu

 

GSS borçları 10 bin liranın altında olan vatandaşların borçları siliniyor. Eğer 10 binin üstünde bir borca sahipseniz yarısını ödediğiniz takdir de geriye kalanı silinecek!

Sosyal güvencesi olmayan vatandaşlar sağlık sigortasından faydalanabilmeleri için bir çözüm bulunacak. GSS'ye borçlu vatandaşlar için ise sevindiren haber geldi. Borçlular derin bir nefes alabilecekler. GSS'ye borçlu olan vatandaşların 10 bin lirası silinecek.

Sağlık sigorta güvencesi olmayan vatandaşların sağlık hizmet bedeli için 31 Aralık 2021 kadar verilmemiş borçların yarısını ödemesi yada taksitle verilmesi durumunda borcun geriye kalan kısmı silinecek.
GSS borçları siliniyor!

10 bin TL'ye kadar olan borçlar silinecek

Sağlık Bakanı Yardımcısı Halik Eldemir sağlık sigortasını ödemeyen vatandaşlar için icra dosyasının 85 bin 947 olduğunu söyledi. Ardından cümlelerine şu şekilde devam etti; Eldemir, "BAĞ-KUR'lu ya da sosyal güvencesi olmayıp GSS konusunu ihmal etmiş olanlar var. 10 bin liraya kadar olan borçlar silinecek, bunun üzerinde olanların da yarısının ödenmesi durumunda geri kalan borçtan terkin edilecek. Hastaneye gelenler sağlık sigortası yok diye geri çevrilmiyor'.

Yapılan oylama ve görüşmeler sonucunda Komisyon teklifi kabul etti. Böylece doktor ve diş hekimlerinin ödemeleri yönetim bütçesinden verilecek.

Hazal Altıparmak
hazalaltiparmak@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal