Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı duyurdu: Başvuru şartı aranmadan 1600 TL ödeme hesaplarda!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan destekler devam ederken başvuru yapan herkese 1.600 TL verileceği açıklandı. Şart ve koşul aranmadan verilecek olan 1.600 TL karşılıksız olarak hesaplara yatırılmaya başlandı. İhtiyaç sahiplerine verilecek bu destek için başvurular başladı. İşte, ekonomik destek için merak edilenler haberimizde yer almaktadır

13.06.2022-18:15 - (Son Güncelleme: 13.06.2022-18:15) Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı duyurdu: Başvuru şartı aranmadan 1600 TL ödeme hesaplarda!

İhtiyaç sahiplerini yakından ilgilendiren bu haber yüzleri güldürdü. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ekonomik destek ödemeleri için vatandaşlara destek verilmeye başlandı. Bakanlık tarafından yapılan duyurular üzerine başvuru yapacaklar araştırmaya başladı. Ekonomik destek için başvurular nereden ve nasıl yapılır? İşte, ekonomik destek hakkında detaylar...

Başvuru yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı

Şubelere gitmek istemeyenler için en basit yöntem e-devlet olurken online olarak başvuru imkanı da bulunmaktadır. TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yapılarak sistem üzerinden gerekli bilgilerin doldurulması halinde işlem tamamlanacaktır.

başvuru şartı bulunmadan destek ödemesi

Başvuru için öncelikle dilekçe, T.C kimlik numarası beyanı, sağlık raporu ve öğrenci belgesi son olarak İŞKUR ya da meslek kurslarına dair belgeler talep edilmektedir. Belgelerin temin edilmesinin ardından kişiler kolaylıkla İl Müdürlüğü ya da Sosyal Hizmetler tarafından başvuru yapma şansına sahip olacaktır. Fakat başvuru sonrası yapılan incelemelerde kişinin herhangi bir eksik bilgisi olduğunda başvuru kabul edilmeyecektir.

Kimlere verilir?

Tedbiri kararı verilerek sosyal hizmet kurumlarında bakılmış ya da ailesi tarafına verilebilecek çocuk yakınlarına emin edilir.

Ekonomik yoksulluk gibi durumlara karşı desteklenmeye ya da korumaya muhtaç olan bakım tedbiri amacıyla bu hizmetten yararlanılmaktadır.

Herhangi bir olağanüstü durumlarda ise hastalık veya kaza gibi anlarda ise karşı ihtiyaç sahibi kişilerine bu destek ödemesi yapılır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı tarafından yapılan yazılı açıklama ile birlikte Çocuklar amaçlı temel ve okul ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla hizmetlerin yatırıldığı açıklandı. Haziran ayıyla beraber başlayacak bu yardımlar 238 milyon lira yardım yapılacağı belirlendi. 

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal