Gelir belgesiz kredi kartı alınabilir mi? Gelir belgesiz kredi kartı veren bankalar 2022

Çalışmayıp kredi almak isteyen bir çok vatandaş bu konuda araştırma yapmaya başladı. Peki gelir belgesi kredi kartı veren bankalar hangileri, işte detaylar...

13.06.2022-18:10 - (Son Güncelleme: 13.06.2022-18:10) Gelir belgesiz kredi kartı alınabilir mi? Gelir belgesiz kredi kartı veren bankalar 2022

Halihazırda işi olmayıp kredi kartına ihtiyaç duyan bir çok vatandaş gelir belgesi beyanı olmadan kredi kartı alabilecekleri bankaları araştırıyor, işte o bankalar...

Gelir belgesi olmadan kredi kartı almak mümkün mü?

Bu belge olmadan da kredi kartı alabilirsiniz ama bu noktada devreye siciliniz girmektedir. Sicilinizde bir sıkıntı yoksa gelir belgesi beyanına gerek duymadan kredi kartı alabileceğiniz bir çok banka mevuttur.

Gelir belgesiz kredi kartı veren bankalar

Yapı Kredi

Yapı Kredi genelde bu konularda esnek olan bankalardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Özellikle geçmiş yıllarda bankayla çalışmışsanız işiniz daha da kolaylaşacaktır. Bankaya internet ya da mobil bankacılık seçeneklerinden kredi kartı talebi için başvurabilirsiniz fakat limitler konusunda düşüklükle karşılaşma olasılığınız çok fazla.

Garanti

Garanti Bankası da gelir belgesi olmadan kredi kartı alabileceğiniz sayılı bankalardan biridir. Kredi notunuz yüksekse ve ek geliriniz varsa Garanti sizin için iyi bir tercih olacaktır. Kredi kartı ödemeleriniz aksatmadığınız sürece limitler konusu sizin için esnetilebilecek bir konu olacaktır.

Akbank

Akbank da sizin için gelir belgesi olmadan kredi kartı alabileceğiniz nadir bankalar listesine giren bir bankadır. Bu bankada da kredi notu önemlidir.

QNB Finansbank

Kredi ve kredi kartı konusunda çokça tercih edilen bankalardan biri olan QNB de sizin için çalışma belgesi olmadan kredi kartı verebilecek bankalardandır.

Denizbank

Kredi kartı kullanımında en çok tercih edilen bankalardan biri olan Denizbank'tan da çalışma belgeniz olmadan kredi kartı talebinde bulunabilir ve eğer siciliniz temizse düşük limitte de olsa bir kredi kartına sahip olabilirsiniz.

ING Bank

Çalışma belgesi olmadan 1500 ve üzerinde kredi notu olanlar ING bankasından kredi kartı alabilirler.

TEB

TEB bankası da çalışma belgesi olmayan kişiler için kredi kartı veren bankalardan biridir ama kredi notunuz düşük ya da ek bir geliriniz yoksa TEB'den kredi kartı almanız diğerlerine göre daha zordur.

Enpara

Enpara aslen QNB Finansbank'ın dijital alt bankasıdır ve sadece online hizmeti verip şube bulundurmamaktadır. Bu yönüyle bir çok ekstra avantaja sahip olan Enpara'dan da kredi kartı alabilirsiniz. Hem de bu kartın aidatı da bulunmamaktadır. Bu kartın alımında bankaya herhangi bir gelir belgesi beyan etmeniz de gerekmemektedir. Eğer çok fazla borcunuz yoksa ve geliriniz oranlıysa bankanın otomatik sorgulaması sonrası limitiniz belirlenip kredi kartınız elinize ulaşacaktır.

İcralık olanlara kredi kartı veren bankalar

İcralık olan kişilerin borçlarını ödeyip daha sonra kredi notlarını yükseltip kredi kartı alma imkânları bulunmaktadır. Bu koşulları sağlayan kişiler düzenli gelir sunup kefil ve ipotek teminatları gösterip icralık da olsalar 5 yıl dolmadan kredi kartı başvurusunda bulunabilirler. Öncelikle kredi başvurusu yaparsanız sonucu daha rahat öğrenirsiniz çünkü kredi alabiliyorsanız kredi kartı da alabilirsiniz demektir. Yine de kredi almaya hak kazanamasanız da siz kredi kartı verebilecek bankalar bulunur. Bu bankalar aylık gelir belgesi ve hizmet dökümü belgesi isteyip sizlere kredi kartı tahsis edebilmektedirler. İşte o bankalar;

İNG Bank

Finansbank

İş Bankası

Aktif Bank

Odeabank

Denizbank

Ziraat Bankası

Garanti Bankası

Alternatif

 

Gelir belgesiz kredi kartı almanın şartları

İlk şart tabii ki de banka müşterisi olmaktır. Banka müşterisi olursanız gelir belgesi beyanı yapmadan kredi kartı alabilirsiniz.

Kredi notunuzun yüksek olması ikinci şarttır. Çok düşük kredi notuna sahipseniz kredi kartı almanız çok zordur.

Kredi kartı almak için diğer bir şart ise o bankada vadeli ve vadesiz mevduat hesabınızın olmasıdır. Bu hesaplara sahipseniz daha rahat bir şekilde kredi kartı alabilirsiniz.

Çalışma belgesi olmadan kredi kartı alabilmek için diğer bir şart ise otomatik ödeme talimatı vermektir. Bu hesabınızda varsa ve banka bu otomatik ödemeyi her ay düzenli şekilde hesabınızdan çekildiğini görüyorsa kredi kartı almanız nispeten kolaylaşacaktır.

Kredi kartı başvurusu ne kadar sürede sonuçlanır?

Kredi kartı başvuruları genelde hızlı bir şekilde sonuçlandırılırlar fakat bu gün sayısı bazı zamanlarda artabilir. Yine de başvurunuz en fazla 14 gün içerisinde sonuçlandırılacaktır.

Bir bankadan kredi kartı alınamazsa diğerlerinden alınabilir mi?

Her banka kendine özel çalışma prensipleriyle işlerini yürütür bu bağlamda eğer çok ciddi sorun yoksa misal icralık bir durum, avukatlık durumlar gibi durumlar yok ise bir bankadan kredi kartı alamadıysanız diğer bankalardan alabilirsiniz. 

Kadir Buğra Demir
kbugrademir@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal