GSB 1017 personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Gençlik ve Spor Bakanlığı personel alımı başvuru şartları nelerdir?

Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB), 1017 temizlik görevisi alımı yapılacağını geçtiğimiz günlerde açıklamış ve alımın başvuruları başlamıştı. Personel alımının başvuruları ise detaylı şekilde araştırılıyor. Peki GSB 1017 personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Gençlik ve Spor Bakanlığı personel alımı başvuru şartları nelerdir? Soruların yanıtı haberimizde...

08.08.2022-09:27 - (Son Güncelleme: 08.08.2022-09:27)

Geçtiğimiz günlerde tüm illerde görevlendirilmek üzere 1017 temizlik görevlisi alımı yapacağını açıklayan Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın (GSB) personel alımı başvuruları an itibariyle devam ediyor. GSB’nin personel alımına başvuru yapmak isteyen vatandaşlar ise başvurunun nasıl yapıldığını ve başvuru için gerekli şartların neler olduğunu öğrenmek için arama motorlarını meşgul ediyor. Peki GSB 1017 personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Gençlik ve Spor Bakanlığı personel alımı başvuru şartları nelerdir?

GSB 1017 personel alımı başvurusu nasıl yapılır?

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın (GSB) 1017 kişilik temizlik personeli alımı 8-12 Ağustos 2022 tarihleri arasında gerçekleşecek. İŞKUR üzerinden alınacak olan personel alımı başvurusu E-Devlet şifresi ile yapılabilecek. İŞKUR’a giriş yapan kişilerin GSB’nin personel alımına başvuru yapması için  "İşyeri Türü " yazan kısımda kamuyu seçip "İşyeri Ünvanı" yazan kısma ise "Gençlik ve Spor Bakanlığı" yazarak arama yapmaları yeterli olacak.

GSB personel alımı

Gençlik ve Spor Bakanlığı personel alımı başvuru şartları nelerdir?

GSB 1017 kişilik personel alımı başvuru şartları şu şekilde:

- 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri sağlıyor olmak,

- 18 yaşını tamamlamış olmak,

- Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak,

- Engelli veya Eski Hükümlü olduğunu gösterir belgeye sahip olmak,

- Tam Zamanlı veya Vardiyalı çalışabilecek olmak,

- Başvuru yaptığı il sınırları içerisinde ikamet ediyor olmak gibi nitelikler aranacak.

Personel alımının kura çekimi 31 Ağustos 2022 tarihinde noter önünde yapılacak. Kurayı geçen adaylar sözlü sınava tabi tutulacak. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal