Green Card sonuçları açıklandı mı 2024? Green Card sonuçları ne zaman açıklanacak?

ABD’de ikamet etmek ve çalışmak isteyenlerin başvurduğu Green Card (Yeşil Kart) çekiliş sonuçları heyecanla bekleniyor. Green Card başvuru işlemleri 2023 yılının son aylarında sona ermişti. Peki Green Card sonuçları açıklandı mı 2024? Green Card sonuçları ne zaman açıklanacak? Ayrıntılar haberimizde…

01.03.2024-11:31 - (Son Güncelleme: 01.03.2024-11:31) Green Card sonuçları açıklandı mı 2024? Green Card sonuçları ne zaman açıklanacak?

ABD’de süresiz olarak yaşama ve çalışma imkanı sunan Green Card başvuru işlemleri 4 Ekim-7 Kasım 2023 tarihleri arasında gerçekleşmişti. Green Card başvurusunu tamamlayan binlerce kişi şimdi Green Card çekilişi sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Peki Green Card sonuçları açıklandı mı 2024? Green Card sonuçları ne zaman açıklanacak? 

Green Card sonuçları ne zaman açıklanacak?

Green Card başvuru sonuçları 4 Mayıs 2024 tarihinde açıklanacak. DV Lottery resmi internet sitesi üzerinden adaylar, teyit numarası (Confirmation Number) kullanarak Green Card başvuru sonuçlarına erişebilecekler.

Green Card sonuçlarına nasıl bakılır?

Green Card başvuru sonuçlarına https://www.dvlottery.state.gov/ adresinden erişilebilecek. Adaylar, teyit numaralarını kullanarak sonuçlarını öğrenebilecekler. Green Card çekiliş sonuçlarında kazananların mülakatları ise 1 Ekim 2023 ile 30 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Green Card Sonuçları Ne Zaman

Green Card çekilişi nedir?

Tüm başvurular Kentucky Consular Center'ında bir araya getirilip, coğrafi bölgelere ayrılarak numaralandırılıyor. Çekiliş süreci, başvuru dönemi sona erdikten hemen sonra bilgisayar tarafından otomatik olarak gerçekleştiriliyor. Her coğrafi bölgeden rastgele seçilen katılımcılar, Green Card çekilişinin kazananları olarak belirleniyor. 

Sonuçlar, başvuru sırasında alınan konfirmasyon numarası ile resmi web sayfasından öğrenilebiliyor. Bu nedenle kazananların, bireysel olarak sonuçları takip etmeleri önem arz ediyor, zira kazananlara özel bir bilgilendirme yapılmıyor. Kazananlar, başvuru dosyalarındaki belgelerle birlikte konsoloslukta mülakata katılıyorlar ve başarıyla tamamladıkları takdirde Green Card almaya hak kazanıyorlar.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal