Green Card almaya engel hastalıklar nelerdir? Green Card almaya engel bulaşıcı ve genetik hastalıklar listesi

ABD'ye gitmek için Green Card almak isteyen vatandaşlar kartı almadan önce buna engel olacak hastalıkların neler olduğunu araştırıyor. Biz de bu haberimizde sizlere Green Card almaya engel olan hastalıkların hangileri olduğundan bahsettik.

16.04.2022-02:13 - (Son Güncelleme: 16.04.2022-02:13) Green Card almaya engel hastalıklar nelerdir? Green Card almaya engel bulaşıcı ve genetik hastalıklar listesi

Bu haberimizde sizlere Green Card vizesi alırken ya da başka bir vize alırken hangi hastalıkların engel teşkil edeceğinden bahsettik. Peki hangi hastalıklar Green Card almaya engel oluyor?

 

green card

 

Green Card almaya engel olan hastalıklar

ABD'ye gitmek için Green Card çıkartmak isteyen vatandaşlar hangi hastalıkların buna engel olduğunu araştırıyor. Green Card hakkı kazanan herkesin tamamen sağlıklı olması gerekmiyor. Lakin bunun yanı sıra bazı hastalıklar bu kartı almaya engel oluyor. Bu hastalıklar genellikle bulaşıcı etkili olup başkalarına zarar verecek hastalıklardır.

Amerikan hükümeti aldığı kararla belli hastalıkları taşıyan vatandaşlara Green Card dahil olmak üzere hiçbir vize vermiyor. Dolayısıyla Green Card almak için işlemlere başlamadan önce kişilerin detaylı bir sağlık testi olmaları gerekiyor.

Yapılan muayene sonucunda aşağıda belirtilen hastalıkları taşımıyorsanız gönül rahatlığı ile Green Card başvurusu yapabilirsiniz.

ABD'ye gitmeye engel hastalıklar nelerdir?

Kişilerin Covid-19 geçirmiş olmaları Green Card almalarına yani Amerika'ya gitmelerine engel değildir. Karantina süreniz dolduğu takdirde ve aşılarınızı tamamladığınız zaman Green Card sahibi de olduysanız bir sorun yaşamadan ABD'ye gidebilirsiniz. Lakin aşağıdaki hastalıkları taşıyorsanız bu pek mümkün değil.

- Gonorrhea (gonore) hastalığı

- Leprosy (cüzzam) hastalığı

- Syphilis (sifiliz) hastalığı

- Tuberculosis (Verem) hastalığı

- HIV / AIDS hastalığı

- Bulaşıcı kronik hastalıklar

Yukarıda bahsedilen hastalıklar hem Green Card almaya hem de diğer ABD vizelerini almaya engeldir. Eğer bu hastalıkalrdan birini taşıyorsanız vize almanız ve Amerika'ya gitmeniz mümkün değildir.

Bu hastalıkların yanı sıra genetik hastalıklarla alakalı bir engel olup olmadığına ilişkin ise bir bilgi saptayamadık. Bu durum ise genetik rahatsızlıkların vize almaya engel olmadığı anlamına da gelebilmektedir.

Bu konuya ilişkin daha detaylı bilgi almak için Ankara'da yer alan Doktor Ungan ofisini arayabilirsiniz. İnternet siteleri doctorun.com olup, telefon numaraları ise +90 850 532 84 72 şeklindedir. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal