Göz Çevresi Bakımı İçin Nelere Dikkat Edilmeli?

Yaşlanma belirtilerinin ilk ortaya çıktığı bölge göz çevresidir. Göz çevresinde oluşan kırışıklıklar belirginleştikçe ciltte yaşlanmanın belirtileri ortaya çıkmıştır demek. Peki göz bakımı yaparken nelere dikkat etmeliyiz? İşte detaylar…

02.07.2020-10:49 - (Son Güncelleme: 02.07.2020-10:43) Göz Çevresi Bakımı İçin Nelere Dikkat Edilmeli?

Göz çevresi cildin en ince deriye sahip olduğu bölgedir ve hareketli yapıya sahip olmasından dolayı sarkma ve kırışmaya yatkındır. Cildin sağlıklı ve pürüzsüz görünmesini sağlayan elastin ve kolajen yıllar içinde azaldığı için en erken kırışmanın yaşandığı bölge göz çevresidir.

GÖZ ÇEVRESİNDEKİ KIRIŞIKLIKLARA NEDEN OLUR?

Göz bölgesi fazla harekete maruz kaldığından dolayı erken kırışır. 30 yaşından sonra vücuttaki kolajenin de azalması cildin hızlı bir şekilde yaşlanmasına neden olur. Göz altı ise yorgunluğun en belirgin olduğu bölgedir. Göz çevresinde oluşan kaz ayakları sadece yaşlılık belirtisi değildir. Göz çevresindeki kırışıklıklara sebep olan farklı etkenlerde vardır.

Güneş ışınlarına karşı gözleri ve göz çevresini koruyamamak kırışıklık sebeplerinden ilkidir. Aynı zamanda genetik yatkınlık da oldukça önemlidir. Gün içinde gözleri kısarak bakmak göz çevresinin fazla kırışmasına neden olur. Geç yatmak ya da uykusuz kalmak doğrudan etkisini gözlerde gösterir. Gözlerde şişlik ve göz çevresinde yorgunluğu belirtir.

Açık havada gözünüze toz kaçma ihtimali fazladır. Bu tarz bir durumda istemsizce göze kaçan toz taneciğini çıkarmak isteyeceksiniz. Bunun için de gözlerinizi ovalayacaksınız. Cilt dersi oldukça ince olan göz çevresinin hızlı kırışmasına neden olacaktır. Ya da çok gülen bir insansınız, konuşurken fazla mimik yapıyorsanız bu da gözlerinizde erken kırışmaların nedeni olabilir.

GÖZ ÇEVRESİNDEKİ KIRIŞIKLIKLARA KARŞI İPUÇLARI

  • Göz ve göz çevresini tamamen kaplayan UV filtreli güneş gözlüklerini tercih etmelisiniz.
  • Her mevsim göz bölgeniz için güneş koruyucu krem kullanmalısınız.
  • Işığa uyum sağlayan, renk kontrastını artıran ve göz kısmayı azaltan yeni nesil gözlük ve kontakt lensleri tercih etmelisiniz.
  • Cildinizi nemlendirmek için özellikle yaz aylarında bol su tüketmelisiniz.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal