Göz Çevrenize Özel Bakım Nasıl Yapılır?

Vücudumuzun en hassas bölgelerinden biri olan göz çevresi yaşlanma ve yorgunluk belirtilerinin kendisini en çok gösterdiği yerlerden biridir. Göz çevresi bakımı bu yüzden ayrı olarak özen gösterilmelidir. Göz bakımı nasıl olmalıdır? Göz çevresi bakım rutini nedir?

02.03.2021-09:30 - (Son Güncelleme: 02.03.2021-09:30) Göz Çevrenize Özel Bakım Nasıl Yapılır?

Yaşlanma belirtilerinin ve yorgunluğun kendini en çok belli ettiği bölgeler arasında yer alan göz çevresi, bu yüzden  hassas yapısıyla özel bir bakım gerektirir. Doğal ya da iyi markaların, kaliteli bakım ürünleriyle daha aydınlık ve sağlıklı bir görünüme kavuşmak için aşağıdaki bakım önerilerini rutininize ekleyebilirsiniz.

GÖZ TEMİZLİĞİ İLE BAŞLAYIN

En doğru ve iyi cilt bakımı rutini temizlik ile başlar. Göz çevresi incecik ve hassas yapısı ile alkol ve yağ içeren ürünler ile temizlenemez. Bu bölge için misel sular en uygun temizleyicilerdir. Misel su ile temizlediğiniz göz çevreniz, bakım için hazır hale gelir.

GÜN İÇİNDE MUTLAKA NEMLENDİRİN

Göz çevresi, göz kapağı da dahil olmak üzere neme yoğun bir şekilde ihtiyaç duyar. Kullanacağınız göz kremi; yaşınız, cilt yapınız ve hassasiyetiniz ile doğru orantılıdır. Doğru ürünü bulduktan sonra sabahları ve akşamları iki kez nemlendirici uygulamamanız yeterlidir. 

MORLUKLARA SON

Pek çok kişi genetik ya da dış etkenlerden uykusuzluk, yorgunluk vb. dolayı göz altı morluklarından şikayet eder. Göz altı morlukları için aydınlatıcı etkili kremlerin yanı sıra evde hazırlayacağınız doğal maskeleri de deneyebilirsiniz. Örneğin dinlendirici etkisi ile papatya çayı ya da yeşil çay ile yapacağınız kompres, özellikle de buzlukta soğutulmuş şekilde uygulanırsa etkili olacaktır.

DOĞRU BESLENME RUTİNİ

Daha aydınlık ve sağlıklı göz çevresi için düzenli uyku ve beslenme çok önemlidir. Göz çevresi için en etkili vitamin olan A vitaminini havuç, pazı, kırmızı et, yumurta ve ıspanak yiyerek alabilirsiniz. Bu yiyecekler, gözlerinizi daha sağlıklı hale getirecektir.

GÖZ TORBALARINI KÜÇÜLTÜN

Torbalarınız  için doğal yöntemlere başvurabilirsiniz. Doğal yöntemlerin en etkilisi, salatalığı gözlerinize koyarak küçülme sağlayabilirsiniz. İkinci bir yöntem yine patates ile uygulayabilirsiniz. Bunun için halka halka doğradığınız patates dilimlerini gözünüzün üstüne koyup 5-10 dakika bekleyerek torbaların küçülmesini sağlayabilirsiniz.

BUZ İLE ŞİŞLİKLERİ KAMUFLE EDİN

Yorgunluk ve uykusuzluk nedeniyle ödem oluşan gözler şişer, sağlıksız görünür. Nemlendirmek ve krem kullanmak kimi zaman şişkinlikleri önlemez ancak, yeşil çay ile yapılan kompress gözünüze çok iyi gelir. göz çevrenize sürüp ince bir havluyla örterek 8-9 dakika beklediğinizde şişkinliklerinizin azaldığını görebilirsiniz. Daha pratik bir yöntem olarak buz ile kompres yapmayı da deneyebilirsiniz. Buz yöntemi en etkili şekilde şişlikleri azaltır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal