Göz Altı Morluklarına Ne İyi Gelir?

Göz altı morluklarının sebebi kimi zaman genetik sebepler kimi zaman ise yaşam tarzından kaynaklıdır. Göz altı morlukları nasıl geçer? Göz altı morluklarına ne iyi gelir? Detaylar haberimizde...

27.01.2021-16:13 - (Son Güncelleme: 18.12.2021-17:50)

Göz altı morluklarının sebebi kimi zaman genetik sebepler kimi zaman ise yaşam tarzından kaynaklıdır. Göz altı morlukları nasıl geçer? Göz altı morluklarına ne iyi gelir? 

DOĞAL YÖNTEMLER İLE GÖZ ALTI MORLUKLARINDAN KURTULABİLİRSİNİZ!

Salatalık: Cilt renginin açılmasını sağlayan salatalık, cilt bakımlarına mutlaka eklenmelidir. Salatalık ile göz altı morluklarına çözüm bulabilirsiniz. Bu yöntem için, sulu bir salatalığı bir süre buzdolabında bekleterek ardından da kabuklarını kesmeden, dilimlenmiş bir biçimde salataları göz altlarınıza yerleştirin. Salatalık göz çevresindeki şişliklerin giderilmesine de katkı sunar.

Patates: Göz altı morluklarının yok edilmesinde patatesin çeşitli yöntemleri vardır. Bunlardan biri patatesi çiğ olarak dilimleyerek  göz çevresine yerleştirmek ve de 20 dakika beklemektir. Bir diğer yöntem ise patatesi rendeleyip sonrasında bir tülbent yardımı ile suyunu sıkarak bu suyu göz çevresine sürerek uygulamaktır. Patates içerdiği nişasta ve C vitamini morluklarının giderilmesinde oldukça önemli faydalar sunmaktadır. 


Yeşil Çay: Yeşil çay, göz altı morluklarının tedavisinde de oldukça faydalıdır. Morluklardan kurtulmak için nemlenmiş ve soğutulmuş yeşil çay poşetlerini gözlerinizin üstüne yerleştirip göz çevrenizin rengini açabilirsiniz. Göz çevresindeki kan dolaşımını artıran yeşil çay göz altı morlukları yok eder.

Üzüm Çekirdeği Yağı: Üzüm çekirdeği yağı, barındırdığı vitaminler ve antioksidanlar sayesinde göz altı morluklarının rengini açmaktadır. Haftada iki üç kere üzüm çekirdeği yağı ile göz çevrenize masaj yaparak bu yağı göz altlarınıza uygulayabilir morluklardan kurtulabilirsiniz.

Gül Suyu: Gül suyunun cildi yenileme özelliği vardır. Gül suyu, göz altı morluklarına iyi gelen doğal çözümlerden biri olarak göz çevresine sıklıkla uygulanmaktadır. Her gün, bir pamuk yardımı ile göz çevrenize gül suyunu uygulayabilirsiniz.

Aloe Vera: Aloe vera jelini göz altlarına masaj yaparak bölgeye uygulayabilirsiniz. Aloe vera jel, göz çevresini nemlendirir. Aynı zamanda bu jel pigmentasyonu azaltmaktadır.

GÖZ ALTI MORLUKLARI HANGİ HASTALIKLARIN BELİRTİSİDİR?

- Demir eksikliği anemisi

- Böbrek ve karaciğer rahatsızlıkları 

- Atopik egzama 

GÖZ ALTI MORLUKLARI HANGİ VİTAMİNİN EKSİKLİĞİDİR?

Vücutta B vitamini, C vitamini, K vitamini ve E vitamini eksikliği göz altı morluklarına yol açmaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal