Göz Altı Torbalarından Kurtulma Yöntemleri

Yaş ilerledikçe göz çevresindeki deri incelmeye ve sarkmaya başlar. Bu durumda göz altı torbalarının oluşmasına neden olur. Peki, göz altı torbalarından kurtulmak için ne yapmak gerekir? Göz altı torbaları nasıl geçer? Detaylar haberimizde…

03.09.2020-17:51 - (Son Güncelleme: 03.09.2020-17:48) Göz Altı Torbalarından Kurtulma Yöntemleri

Vücudumuzdaki en hassas deri yüzümüzde bulunmakta. Özellikle göz çevresindeki deri yaş ilerledikçe iyice incelir ve sarkmaya başlar. Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ayşen Bilge Sezgin göz kapağı estetiği hakkında merak edilenleri sizin için anlattı. İşte detaylar…

Göz kapaklarının hem altında hem de üst bölgesinde torbalanmalar ve sarkmalar meydana gelebiliyor. Eğer deformasyon oluşmuşsa torbalanmaya sebep olan fazla yağların alınarak kas yapısının düzeltilmesi gerekir.

GÖZ KAPAĞI ESTETİĞİ NASIL YAPILIR?

Bu operasyonların uygulanış şekli kişiden kişiye değişiklik gösterir. Bazen sadece deri almak yeterli olurken bazen de komple tüm deformasyonlara müdahale etmek gerekebilir.

Lokal ya da genel anestezi ile yapılan bu işlemden 2-3 gün sonra dikişler alınır ve 4-6 gün içerisinde iyileşme gerçekleşir.

Operasyondan sonraki dördüncü gün hasta, iş ve sosyal yaşantısına rahatlıkla geri dönebilir.

ÜST GÖZ KAPAĞI ESTETİĞİ SONRASI İZ KALIR MI?

Üst göz kapağı; estetik cerrahide hemen hemen hiç iz kalmayan bir bölgedir. Aynı operasyonda bazen orta yüz ya da yanak kenarlarına da müdahaleler yapılabilir. Bu bölgelerde kaz ayakları için işlem yapılabilir.

Göz kapak estetiği bazen sadece alt ve üst bölgeye bazen de her iki kapağa aynı anda yapılmaktadır.

Üst göz kapağı derisinde meydana gelen bollaşma ilerleyen yaşlarda kasların incelmesi sebebiyle görülmeye başlar. Alın ve kaşlarda aşağı doğru sarkmalar göz kapağının da bollaşmasına yol açar.

Göz altında çukur, deformasyon ya da morluk fazla ise göz kapaklarından çıkardığımız fazla yağları bu bölgelere eklenerek desteklenmesi sağlanır.

Özellikle göz çevresinde yaşın yanı sıra yer çekiminin etkisiyle aşağıya doğru sarkma, yanaklarda yarık, dokuların aşağıya çekilmesi gibi deformasyonlar çok sık görülür.

Bu bölgenin dolgun görünmesi için hyaluronik asitle desteklenmesi ya da yağ ile doldurulması genç ve dinamik bir ifade kazandırır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal